20 October 2017

Sportclub Rijssen JO17-1 - de Zweef JO17-2 (4-5)

Na de bekerwedstrijden, die wij hebben gebruikt om spelers kennis te laten maken met andere posities op het veld, was het vanmorgen tijd voor de eerste competitiewedstrijd. Tijd dus om te zien of we voldoende informatie hebben opgehaald om iedereen op de plek te zetten waar ze het nuttigst zijn en zo de 3 punten binnen te slepen. Tot zover de theorie.

In de praktijk was de grote vraag hoeveel spelers er voldoende hersteld en fit waren, want afgelopen woensdag was het halve team inclusief begeleiding ziek. Dat viel mee. In de vroege ochtendzon stond er zowaar een team en - na de laatste uit bed gebeld te hebben - hadden we ook wissels. En zo konden we met goede zin aan de wedstrijd beginnen.

Dat ging helaas al vlot mis. Na pas een paar minuten spelen keken we namelijk al tegen een achterstand aan. Nu is dat na de bekerwedstrijden niets nieuws, zodat niemand daar ook maar enigszins van onder de indruk was. Sportclub ging op zoek naar de gelijkmaker en had succes. Beide teams wisten in de eerste helft nogmaals te scoren zodat we met een 2-2 stand de rust in gingen.

Na de rust had Sportclub het betere van het spel. Dat resulteerde in een 3e en een 4e treffer. Halverwege de tweede helft stonden we dus voor en gloorden de 3 punten aan de horizon. Helaas bleef het daarbij. Vanaf het midden van de tweede helft begon de conditie een rol te spelen. Sportclub bleek niet bestand tegen de extra energie van 6 wissels en moest toezien hoe De Zweef nog 3 keer scoorde. En zo ging de goed gespeelde wedstrijd helaas verloren. Jammer, maar er is uitzicht op een beter resultaat.

A scr jo17 dezweef jo17   B scr jo17 dezweef jo17

C scr jo17 dezweef jo17   D scr jo17 dezweef jo17