18 February 2018

Donderdag 28 december was de Reggehal weer het domein voor Sportclub Rijssen. Voor het zesde jaar achtereen nu alweer het Anton Huesken zaalvoetbal. Het was een lange dag; vanaf kwart over zeven ’s ochtends was de jeugdorganisatie (Han, Hendry en Erwin) aanwezig om de voorbereidingen te treffen. De schema’s en kleedkamer indeling werd opgehangen, de muziek geïnstalleerd en een kopje koffie van de sporthal beheerder en we zijn er klaar voor!

Klokslag 08.00 uur ging de eerste groep beginnen. Dit was de JO8. Naast onze eigen toppers waren ook SVVN en GFC 2x van de partij. Voor alle deelnemers was er na afloop een medaille maar de grote beker ging het team van GFC. Voor ons JO8 stond er nog een kleine verassing te wachten. Zij hadden namelijk met de Grote Club Actie als team de meeste loten verkocht! Allemaal een consumptie en voor de drie besten een mooie voetbal. De beste Oliebollenverkoper uit dit team was Teun van den Houten.

Om 09.30 uur was het de beurt aan de JO9. Deze winterkampioenen moesten het opnemen tegen RKSV, Barbaros en SVVN. Helaas kwam Barbaros niet opdagen. Snel werd het speelschema aangepast en kon er gespeeld worden. Onze eigen JO9 wist alles ruim te winnen en ze kregen de grote beker uitgereikt van voorzitter Frank van Rijk. Ook hier voor alle spelers een medaille. De beste oliebollenverkopers van dit team waren Maischa en Mailaa Nijland.

Om 11.00 uur was het de beurt aan de JO11. Zij kregen tegenstand van RKSV, Excelsior en Markelo. Sportclub wist twee maal te winnen en dat was genoeg voor de 2e plaats. Met drie overwinningen ging RKSV met de beker naar huis. Han zorgde er weer voor dat iedereen een medaille kreeg. De oliebollentopper hier was Lucas Baan.

De middageditie begon om 12.30 uur voor de JO13. Zij spelen normaal gesproken op een groot veld 11 tegen elf dus een selectie van gemiddeld 13-14 spelers maakt het mogelijk om 2 teams te maken. Dat dezen RKSV en Vogido ook zodat er een poule was met 6 teams. Wedstrijden van 8 minuten derhalve. Leuke, mooie en spannende wedstrijden in deze groep. RKSV bleek met een eerste en derde plaats het beste te presteren. Vogido werd tweede. Hier waren er bekers voor de nummers 1-2-3. Marieke Willems wist de meeste oliebollen te verkopen.

Om 14.45 uur de JO15. Zij moesten het opnemen tegen Enter en de Zweef. Ook hier dubbele teams per club. Enter had een paar extra versterkingen vanuit een hoger team meegenomen en dat was ook wel te merken. Beide teams eindigden op plaats 1 en 2. Sportclub wist plaats 3 en 5 te halen. Na afloop voor het hele team taart omdat ze samen de meeste oliebollen hadden verkocht. Jorn Peters wederom de meeste.

Om 17.00 uur de laatste lichting; de JO17. Tegenstanders hier waren Rijssen Vooruit en De zweef. RV bleek met een 1e en 3e plaats het best. De Zweef behaalde een 2e en 6e plaats. Voor Sportclub bleef dan plaats 4 en 5 over. Voor iedere poule waren er drie scheidsrechters beschikbaar. Jongens allemaal hartelijk bedankt voor jullie medewerking en hopelijk weer tot volgend jaar! Na twaalf uur zat het jeugdtoernooi er weer op. De organisatie kan weer trots terugkijken op een geslaagd evenement.

De jeugd was dan wel klaar, maar voor Sportclub was het nu tijd voor de “grote” jongens. De seniorenspelers konden zich vooraf opgaven. De onpartijdige organisatie deelde de spelers dan zo eerlijk mogelijk in. De teams van dit jaar hadden allemaal een link met elkaar; namelijk dat er al een Nederlandse trainer was ontslagen.

Zo ontstond er een toernooi met ploegen als: Everton, Crystal Palace, Sparta, Wolfsburg, Dortmund en Genk. Ook hier weer vier scheidsrechters die er strak bovenop zaten. Mannen bedankt! Drie ploegen bleken aardig aan elkaar gewaagd. De finale ging uiteindelijk tussen Everton en Wolfsburg en met de grootste uitslag van de dag (maar liefst 7-0) ging de titel naar Wolfsburg. Na de prijsuitreiking wederom de bekende verloting. Vele loten werden er gekocht en vele prijzen vonden hun weg naar de gelukkige winnaars. Onderling werd er ook geruild want als je 2x een shoarma pakket wint maar je lust dat eigenlijk niet dan moet je wat… Het bleef tot in de kleine uurtjes gezellig in de Sporthal.

Iedereen nogmaals hartelijk bedankt voor zijn/haar bijdrage op welke manier dan ook.

Winaars JO8

winaar jo8