18 August 2018

Het is winterstop. Dankzij het Nederlandse weer is het dat al enige tijd. De overvloedige regen en enkele sneeuwbuien zorgden er de afgelopen periode voor dat er regelmatig niet getraind kon worden. En ook wedstrijden gingen regelmatig niet door, waardoor sommige teams nog geen halve competitie speelden. En dat betekent dat er tijd is voor zaken waar je de rest van het jaar niet aan toekomt. Zoals die klusjes, waarvoor de voetbal een goed excuus was. Voor een heel aantal mensen is het blijkbaar ook de tijd om even stil te staan bij het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar het komende jaar. Gelet op de hoeveelheid overdenkingen rond de jaarwisseling lijkt het er wel eens op dat dit het enige moment in het jaar is waarop zoiets kan, terwijl het ook op andere momenten in het jaar best nuttig is. Met de gebroken jaarindeling van de voetbal lijkt de zomerstop daarvoor eigenlijk geschikter. Maar goed, daar wilde ik het eigenlijk niet over hebben. Ik wilde het kort hebben over de winterstop bij Sportclub Rijssen. Want die is alles behalve rustig. Enkele dagen geleden hadden we het Anton Huesken zaalvoetbaltoernooi. Gisteren het Oliebollentoernooi. En over enkele dagen hebben we de darttoernooien. Het weekend daarna is er dan niets en in de weken daarop gaan we met de jeugd bowlen en is er bingo. Niks rust. Hoezo winterstop. Op de toernooien kijk ik met een goed gevoel terug. Het is goed te zien dat de deelname hoog is en iedereen zich vermaakt. Gelet op de voorgaande jaren verwacht ik van de darttoernooien niets anders. Want ook van de organisatoren van dit evenement weet ik dat er de nodige uren in zijn gestopt om het een succes te maken. Dat is mooi, maar ik wil op dit moment graag even stil staan bij de mensen die dit mogelijk maken. De leden die geen excuus nodig hebben om naast het voetballen ook iets anders te doen. Die op eigen initiatief iets extra's te doen voor de vereniging. En dus leek het mij een goed moment om nu, zo rond de jaarwisseling, hen te bedanken voor hun werk dat ze jaarlijks doen tot genoegen van velen.