20 October 2018

De jaarwisseling is voor de meesten van ons een feest. Het wordt gezellig gemaakt en zo rond middernacht ontsteken we dan het vuurwerk om het begin van het nieuwe jaar te markeren. Leuk en - het moet gezegd - het wat duurdere siervuurwerk is best mooi om te zien. Sommige mensen daarentegen zien in de periode dat vuurwerk te koop is het moment om de vandalismebestendigheid van allerlei zaken te testen. Helaas waren deze keer onze dug-outs aan de beurt. En met een voorspelbaar resultaat: Ze zij niet hufterproof.

En dat terwijl het de meesten toch niet ontgaan kan zijn, dat wij de vernielingen meer dan zat zijn. Vorig jaar heeft dat bericht - zou je denken - in de pers voldoende aandacht gehad. De gehele zomervakantie was De Koerbelt afgesloten om vandalisme te voorkomen. Dat moet toch opvallen. En inmiddels is het hele park verboden terrein buiten verenigingsactiviteiten. Daarvoor hangen er borden bij de officiële ingangen. Bovendien ben ik van mening dat het mogelijk moet zijn dug-outs, doelen, prullenbakken en dergelijke buiten te laten staan zonder dat er permanent toezicht nodig is. Een mening die waarschijnlijk door de meeste mensen wel gedeeld wordt. Zeker als het om de eigen eigendommen gaat. Maar bij enkelen lijkt dat besef (nog) niet aanwezig. En dus kunnen wij - de leden van Sportclub Rijssen - bij de start van het nieuwe jaar als eerste een vermijdbare kostenpost noteren. Gelukkig nieuwjaar.

Namens het bestuur van Sportclub Rijssen,

F. (Frank) van Rijk