20 October 2018

Op deze koude en gure zaterdagmiddag moesten de mannen van trainer Gerald Willems naar Daarlerveen om op sportpark ‘De Belt’ het op te nemen tegen de drager van de rode lantaarn v.v. Daarlerveen. Hoewel Daarlerveen met 0 punten onderaan staat, moest er op deze eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar gewaakt worden voor onderschatting. Willems had iedereen afgelopen week daarom behoorlijk op scherp gezet en gaat er vanuit dat zijn team er vol voor gaat. Net als de trainer van Daarlerveen overigens, zodat de toeschouwer uit kon gaan van anderhalf uur voetbal. Zeker omdat scheidsrechter Simmelink uit Haaksbergen had aangegeven op de Engelse manier te gaan fluiten en veel toe te laten.

Met jongeling Tygo Pijffers in de basis zette Sportclub Rijssen vanaf het begin Daarlerveen onder druk. Na enkele kleine kansjes was het Marcel Dangremond, die in de 8e minuut de score opende door de hoge voorzet van Maxim van Straaten in 1 keer met de binnenkant schoen in te tikken. Even later was het William Witten die opstoomde en een prima schot afleverde, die de keeper van Daarlerveen ternauwernood tot corner kon tikken. Vanuit de corner, die perfect door Tijs Thijink genomen werd, kon Marthijn Schottert uithalen. De bal werd op weg naar het doel iets van richting veranderd, waardoor de keeper kansloos was. In de 26e minuut is de 0-2 een feit.

Daarlerveen, dat ondertussen twee keer moest wisselen wegens blessures, moest lijdzaam toezien hoe Sportclub echt de overhand kreeg en er rustig op los kon combineren. Het was opnieuw Marcel Dangremond die in de 33e minuut, vanuit een net niet in buitenspel positie, op aangeven van Maxim de bal voor de 3e keer achter de doelman kon werken. 0-3. Na een goede één-twee tussen Devlin Roessink en Marcel was het Devlin die met een goed schot de 0-4 liet aantekenen, waarmee de ruststand op het scorebord kwam.

Na rust gebeurde er op het scorebord niet veel meer. In aanvallend opzicht hoefde Sportclub niet en Daarlerveen kon niet. Hoewel ze veel strijdlustiger uit de kleedkamer kwamen, het wel probeerden en kansen hadden leverde het geen punten op. Sportclub kreeg ook nog enkele kansen, maar was onnauwkeurig in de afwerking. Het spel werd enkele malen onderbroken voor wissels. Zo kwamen er achtereenvolgens Mathijs Tempert, Jasper Kreijkes en Dirk Oosthoek het veld in om Evan Aalderink, Henk-Jan Baan en Tijs te vervangen. Aan het spel veranderde dat weinig en zo ging de wedstrijd naar het einde. Na precies 90 floot de uitstekend leidende scheidsrechter af.

Sportclub gaf in de tweede helft de voorsprong van de eerste helft dus niet meer uit handen. Ondanks dat het spel niet meer was, zoals gewenst door Willems en gezien in de eerste helft. Het grote verschil was de wijze waarop Sportclub de strijd aanging en Daarlerveen onder druk hield. Die instelling leverde Sportclub Rijssen 4 doelpunten op en drie wedstrijdpunten om toe te voegen aan het totaal.

Henk van de Maat