17 July 2018

Vanmorgen in alle vroegte verzamelen we in de Veeneslagen om opweg te gaan naar SVVN. Een team dat momenteel op ongeveer dezelfde plek op de ranglijst staat. Gelukkig is de mist bij aanvang van de wedstrijd voldoende opgetrokken om de overkant te kunnen zien en dus kan de wedstrijd - nadat we opnieuw van kant zijn gewisseld van start. Dat klinkt actiever dan het werkelijk was.

Beide teams hebben namelijk behoorlijk lang nodig om een beetje op gang te komen. Een groot deel van de eerste helft speel zich af op het middenveld. Van daaruit weet Sportclub enkele kansen te creëren, maar komt in de afronding kracht tekort. Pas tegen het einde is het dan eindelijk raak. De eerlijkheid gebied te zeggen dat het buitenspel was, maar goed de grensrechter was nog een eind weg en kon dat niet zien. Omdat SVVN aan de andere kant helemaal niet gevaarlijk wordt, staat Sportclub dus voor bij het rustsignaal.

Na de rust is iedereen wakker en begint de wedstrijd naar mijn idee pas echt. Zeker als SVVN door een wat gelukkig schot op gelijke hoogte komt. Ook daarna gaat het weer gelijk op, maar zijn er over en weer meer overtredingen en ontstaan er meer kansen. Onder andere door overtredingen. Echter tot een kwartier voor tijd viel er eigenlijk niet veel te vertellen en had dit verslag uit 3 regels kunnen bestaan. Gelukkig gebeurt er daarna van alles, waarbij de scheidsrechter - waarschijnlijk door de zeer plaatselijke mist - het nodige niet ziet.

Bij een scrimmage voor het doel van SVVN komt de bal voor de voeten van een Sportclub speler die deze direct over de lijn werkt. 1-2. Het tweede doelpunt van SVVN ontstaat nadat een SVVN-speler de bal overduidelijk met 2 handen controleert. 2-2. Ook daarna zijn er nog enkele hachelijke momenten, b.v. omdat de Sportclub verdediger in een duel voor bijna iedereen zichtbaar onderuit wordt getrokken. Uiteindelijk komt het allemaal toch nog goed, omdat SVVN een aanvaller sandwiched en neerlegt binnen de 16 meter. De onvermijdelijke strafschop wordt vervolgens prima ingeschoten en daarmee is de eindstand bekend: 2-3.