17 July 2018

Onder mooie weersomstandigheden vertrok de selectie van Sportclub Rijssen deze zaterdagmiddag naar Sibculo om op Sportpark De Dubbeltreffer de strijd aan te binden tegen het plaatselijke voetbal vereniging. Een team met veel loopvermogen en snelheid en waar thuis met 1-4 van verloren werd. Het zal derhalve een zware klus worden. Zeker door de afwezigheid van Maxim van Straaten (werk) en Tijs Thijink (geschorst). In de basis wordt daarom gestart met Jasper Kreijkes en Evan Aalderink. Die start was gepland om 15.00 uur, maar invallend scheidsrechter Veldhuizen uit Hardenberg floot pas om 10 over drie voor de eerste keer.

En dat klonk als een startschot. Vanaf het begin vlogen de spelers van SVV, luid aangemoedigd door de Sibculose jeugd, erin. De spelers van Sportclub kregen de tijd niet om na te denken. De ene aanval volgde op de andere. In de 9e minuut was het de rechtsbuiten van SVV die de 16 meter inging en op onreglementaire wijze werd gestopt. Strafschop. Hiervoor melde zich Lenters die doelman Ronnie Nijland geen kans gaf. 1-0. In de daarop volgende minuten was het SVV dat de toon aan gaf en de 2-0 kon dan ook niet uitblijven. Bij een goede aanval op links werd Van Dijk in stelling gebracht en die schoof eenvoudig de bal binnen. 2-0.  In de 40e minuut eindelijk de eerste goede aanval van de Sportclub voorwaartsen, maar de keeper van SVV kon goed ingrijpen, zodat de ruststand 2-0 bleef.

Na rust ging SVV verder zoals het in de eerste helft eindigde: het onder druk zetten van Sportclub. Het was aan Ronnie te danken dat de stand zo bleef en Sportclub kon hopen op beter. In de 54e minuut werd er gewisseld: Marcel Dangremond komt er in voor de niet geheel fit aan de wedstrijd begonnen Martijn Schottert en Matthijs Tempert voor Ronny Grobben. Na deze wissels kwam Sportclub beter in het spel en kansen. Zo werd Jasper weggestuurd met een prachtige dieptepass van William Witten. Hij kopte de bal over zijn directe tegenstander in ging daarna op zoek naar het doel. Dat bereikte hij niet door goed ingrijpen van de doelman. Volgens ondergetekende te goed want hij speelde bal met de hand buiten de 16 meter. Iets dat door de overigens goed fluitende scheidsrechter niet opgemerkt werd. En zo werd een goede kans om zeep geholpen. En, zoals altijd, valt dan wel de treffer aan de andere kant. Heel eenvoudig werd de verdediging van Sportclub 2 keer op identieke wijze ontrafeld en de eindstand bepaald. Nijboer en Stubbe zorgden zo voor de 4-0 eindstand.

Iets dat tot teleurstelling leidde bij trainer Gerald Willems. Hij zag in de eerste helft te weinig strijd en vond dat zijn ploeg de doelpunten te makkelijk weggaf. In de tweede helft ging het , hoewel Sportclub weinig afdwong, beter en dat gaf zelfs kans op de aansluiting. De misschien wel belangrijkste constatering was dat Sportclub het bleef proberen en dat is duidelijk een verbetering ten opzichte van vorig jaar.

Wissels Sportclub. Uit:  Martijn Schottert en Ronny Grobben

In:  Marcel Dangremond en Mathijs Tempert

Wissels SVV’56      Uit:  Bolks, Wind en Lenters

In:  Kuiper, Stubbe en Hendriks

Geen kaarten

Scheidsrechter W. Veldhuizen uit Hardenberg.