17 July 2018

Voor de vroege start van vorige week worden we vandaag gecompenseerd met een wedstrijd midden op de dag. En wat voor een dag, want het is werkelijk schitterend weer. En misschien is het wel iets te snel te mooi weer, want iedereen lijkt een beetje loom en dat zien we terug. Vanaf het eerste fluitsignaal neemt Marienheem namelijk het initiatief en dat loopt gelukkig goed af. Datzelfde geldt voor de eerste aanval van Sportclub. Want het is direct raak, zodat het in de tweede minuut al 0-1 is. De verwachting is dan dat Sportclub rustig kan gaan voetballen. Helaas. Het spel blijft lang zeer onrustig, zodat er van een echte opbouw geen sprake is. Desalniettemin blijft Sportclub beter dan Marienheem en dat leidt na een kwartier tot een tweede grote kans en een mooie score. Bij de rust is het dus 0-2 en kan iedereen rustig van de pauze en de zon genieten.

Marienheem maakt van de rust gebruik om het team anders neer te zetten. De twee langste spelers gaan in de spits en vormen zo een mooi aanspeelpunt. En daar maken ze prima gebruik van al leidt dat niet tot een score. Dat doelpunt komt er wel als de bal hoog voor komt en geen van onze verdedigers er bij kan. 1-2. En dan wordt het toch nog spannend. Gaande tweede helft krijgt Sportclub grip op de nieuwe situatie, maar zo’n 7 minuten voor tijd is het opnieuw raak. 2-2. Met de andere opstelling van Marienheem is het achterin kwetsbaarder geworden en dat leidt tot diverse hoekschoppen en kansen. En hoewel Sportclub heel dichtbij kwam, en dan bedoel ik echt tot net voor de doellijn, ging de bal er telkens niet in. Zelfs niet vanaf een halve meter voor het doel. De laatste aanval is voor Marienheem. In de counter komen ze met 2 man vrij voor het doel, maar de rechtsvoor is niet in staat de bal daar te krijgen en zo loopt het gelukkig goed af. En zo eindigt een wedstrijd die na de tweede minuut redelijk makkelijk leek te worden en na een kwartier gewonnen leek in een penibel gelijk spel en daar mocht Sportclub tevreden mee zijn. Al klinkt dat positiever dan het spel verdiende.