25 March 2019

Om 7.15 bij het poortje verzamelen want iemand in Haaksbergen wil zonodig om half 9 voetballen bij BonBoys. Voor het eerst sinds lange tijd is iedereen erbij en op een enkeling na fit. Het weer was perfect en iedereen kwam zonder problemen op plaats van bestemming.Dat we niet gewend waren aan zoveel spelers bleek tijdens de warming-up. Botsingen en wapperende armen die overal te zien waren, ik denk niet dat de tegenstander onder de indruk was. Het rondo’tje was ook drama en afwerken voor de tijd werd  de bal achter de goal ophalen! Gelukkig had de scheids er zin in er werd er gauw afgetrapt.

De beginfase was net wat meer voor de BonBoys omdat we achterin te onrustig waren en het voetballen er nog niet in zat. De BonBoys waren flinke knapen en zetten ons nog wel eens makkelijk aan de kant en het middenveld sloegen ze voor het gemak maar over. Ze kwamen er wel uit soms maar Daan tikte alles eruit of op de lat. Na ongeveer een kwartier ging het knopje om bij ons er werd er fel gestreden voor de bal, Met name Darren ging goed de strijd aan tegen welke tegenstander dan ook en dat bracht wat meer rust in het spel en we konden weer vaker naar voren. Daar stond ook de keeper zijn werk goed te doen. 3-3 zou al terecht zijn maar maar als de scheids eindelijk wel eens fluit voor een flinke duw legt Darren de bal neer voor een vrije trap van zo’n 25 meter en schiet hem heerlijk binnen! 0-1 Daarna golft het heen en weer en we strijden ook weer echt eens voor de bal.  Met name Lucas vocht menig duel uit met zijn directe tegenstander maar hij liet zich van zijn goede kant zien : die bal is van mij en blijft van mij. Top gedaan en het inspireerde de rest nog meer. In de rust wat gewisseld en dat pakte in het begin van de 2e helft wat minder uit want een verdediger eraf en BonBoys had een sluwe snelle nieuwe spits die het ons achterin wat lastig maakte maar dan was daar weer dekselse Daan die alles uit zijn goal ranselde. We gingen nu ook wat nieuws doen : een voorstopper HUH???

even paniek maar wat pakte het vandaag goed uit. Er kwam rust in het spel en we gingen echt goed voetballen en nog belangrijker, we gunden elkaar de bal. Dat met strijd bezorgde ons toch een overwicht en je voelde bij BonBoys de moed wat wegzakken. Het was alleen nog maar pompen maar achterin hielden ze boel weer goed op slot en toen Sertan vanaf 30 meter op doel schoot en de bal keurig in het doel deponeerde voor de 0-2 kon het niet meer misgaan. We bleven strijden en Daan had gelukkig zijn nagels niet geknipt want een gevaarlijk schot tikte hij nog goed op de lat en toen was de hoop bij de Bon Boys vervlogen.

Een heerlijke pot voetbal vanmorgen waar het alle kanten op kon maar de felheid van ons gaf toch de doorslag.