17 July 2018

Na een week rust te hebben gehad, mochten de spelers Gerald Willems om half drie de aftrap nemen tegen de v.v. Daarlerveen. Een vereniging die Sportclub een warm hart toedraagt, getuige de foto van Sportclub op hun website bij de wedstrijdverslagen. Ondanks dat daar dit seizoen met 0-4 van gewonnen werd. Al valt daar wel wat op af te dingen. Daarlerveen is de laatste weken in goede doen. Twee weken geleden wonnen ze van DKB, dat op de 4e plaats staat, en vorige week verloren ze nipt van Sportclub Daarle, dat 7e staat. Het devies is dus om er vanaf het begin volle bak tegenaan te gaan. Iets dat op de training afgelopen week in ieder geval prima ging. Willems begint vandaag met de bekende spelers, waaronder de jongelingen Tygo Pijffers en Jasper Kreijkes, in het veld. Op de bank zitten Tom Markvoort, Matthijs Tempert, Khalid Hassan en Tijs Theijink. Die laatste is opmerkelijk gezien de longontsteking die hij 4 weken geleden opliep.

Nadat de pupil van de week Jared Manuhuwa met de door Bouwhuis – Autoschade geschonken wedstrijdbal had gescoord, ontspon zich vanaf de aftrap een duel dat alle kantten op kon. Sportclub was alleen iets zuiverder in de passing en was daardoor de bovenliggende partij. In de 4e minuut een goede aanval op rechts. Eén die begon bij Devlin Roessink, ging via Maxim van Straaten en uiteindelijk bij Dirk Oosthoek terecht kwam. Die slingerde de bal precies tussen Marcel Dangremond en Jasper Kreijkes in de 16 meter. De invaldoelman van Daarlerveen kon echter nog net op tijd ingrijpen anders was Sportclub vroeg in de wedstrijd heel goed op weg geweest. Enkele minuten later klopt Sportclub opnieuw aan de deur. Ditmaal stuurt Maxim Jasper de diepte in. Die passeert iedereen, maar schrikt van de geboden kans en lepelt de bal over het doel. In de 9e minuut is het dan toch raak. Deze keer speelt Henk-Jan Baan de bal de diepte in op rechts en daar gaat Jasper als een speer achteraan. Die controleert de bal ruim voor de achterlijn en zet voor. De aankomende Marcel staat vervolgens alleen voor de doelman en maakt geen fout. Hij omspeelt de doelman en tikt van rechts de bal binnen en daarmee de 1-0 op het bord. Niet veel later stond het Sportclub publiek klaar om te juichen, maar ging de bal er net naast. In de 37e minuut zien we eigenlijk de eerste goede kans van Daarlerveen. Doelman Ronnie Nijland maakt die echter vakkundig onschadelijk. Rust 1-0.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Een aanvallend Sportclub en een loerend Daarlerveen. Dat komt er enkele malen snel en goed uit en dringt daarmee Sportclub achteruit. In balbezit probeert Sportclub Daarlerveen dan weer onder druk te houden. In deze fase ontstaan over en weer kansen, die allemaal niet benut worden. Aan de zijde van Sportclub komt dat onder andere door het goede samenspel van Marthijn Schottert en Ugur-can Gokay in het centrum van de verdediging. Ook de backs staan hun mannetje en dat resulteert onder andere in een blessurebehandeling van Evan, die daarop gewisseld wordt voor Khalid. Op de andere flank geeft Tygo eveneens geen duimbreed toe en dat leidt bij hem en zijn directe tegenstander tot 2 behandelingen, maar beide kunnen verder. Aanvallend lukt het helaas ook steeds net niet. Tegen het einde van de wedstrijd nemen beide coaches eigenlijk hetzelfde besluit en kiezen de aanval. Met Tijs Theijink, in de plaats van Devlin, komt er meer snelheid in het spel van Sportclub, dat daardoor nog meer kansen creëert. Ondanks de druk lukt het Daarlerveen toch bijna om in de 89e minuut de gelijkmaker te scoren. Alleen een fantastische redding van Ronnie zorgde er voor dat de reeds omhoog geveerde supporters van Daarlerveen weer rustig moesten gaan zitten. Na 94 minuten spelen floot scheidsrechter Floors voor de laatste keer en kon Sportclub 3 punten bijschrijven aan het totaal.

Conclusie van deze middag is dat een goed voetballend Sportclub deze middag bij machte was om een vroege score over de eindstreep te trekken. Iets dat een applaus opleverde van de Rijssense supporters. Eindstand 1-0.

Wissel: Sportclub : Uit: Devlin Roesink, Evan Aalderink en Jasper Kreijkes

In: Tijs Theijink, Khalid Hassan en Mathijs Tempert

Geel : Maxim van Straaten (Sportclub) en Roy Leemhuis (Daarlerveen)