18 August 2018

Sportclub Lemele – Sportclub Rijssen 2-2 (1-0)

Met gemengde gevoelens vertrok de selectie van Sportclub Rijssen zaterdag naar de naamgenoot in Lemele. Vrijdagavond kregen we namelijk bericht dat Karel Beltman, mede oprichter en trouw supporter van het eerste team, was overleden. Tegelijkertijd was het een wedstrijd met kansen. Thuis werd namelijk met 2-1 gewonnen van Sportclub Lemele. Vandaag stond dus de return op het programma. Ten opzichte van vorige week waren er drie wijzigingen: Ronnie Nijland en Maxim van Straaten terug van een schorsing en Marcel Dangremond in de spits.

De wedstrijd, onder leiding van scheidsrechter Karkdijk, begon reeds om half twee, omdat de jeugdige spelers van Lemele graag naar het Vrijheidsfestival in Zwolle wilden. En zo troffen het vieren van vrijheid en het rouwen om een erelid elkaar op het voetbalveld. Waar, ter nagedachtenis aan Karel, een minuut stilte werd gehouden.

Lemele kwam furieus uit de startblokken en Sportclub liet zich terugzakken en loerde op de counter. En dat had het gewenste effect. Het was namelijk Sportclub dat de eerste kans kreeg, maar deze helaas niet kon verzilveren. In de 15e minuut stond Maxim opnieuw voor doelman Weelink en trof toen net geen doel. En zoals zo vaak, als jezelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel. In de 40e minuut werd een aanval van Sportclub opgevangen door de verdediging van Lemele en met een verre en goed gerichte bal werd Bakhuis weggestuurd. Die ging alleen op de uitkomende Ronnie af en stift de bal in het doel. Rust 1-0.

In de rust werd Julian Bouwman vervangen door Mathijs Tempert en begon een verbeten Sportclub de tegenstander onder druk te zetten. Kansen kunnen dan niet uitblijven. Opnieuw werd Maxim alleen voor de doelman gezet, maar die pareerde de ingeschoten bal goed. Niet veel later werd Tijs Thijink met een mooie diepe bal weggestuurd op rechts en die stiftte in de 59e minuut de bal mooi in de linkerbenedenhoek. 1-1.

Daarna ontspon zich een wedstrijd met gelijke kansen. Het is Lemele dat als eerste profiteert. In de 85e minuut kreeg Lemele weer een hoekschop. Ugur-can Gokay probeert op te ruimen, maar de bal ketste af en verdween in het eigen doel. 2-1. Sportclub recht de rug en zette aan. Met goed samenspel werd Lemele onder druk gezet. En in de 86e minuut lukte het Maxim van Straaten dan toch eindelijk om te scoren. Hij wilde een speler van Lemele omspelen. Bij die actie raakte de verdediger de bal iets waardoor deze opsprong. De ideale gelegenheid voor Maxim. Die legde alle frustraties over gemiste kansen in het schot en schoot de bal perfect in het doel. 2-2.

Een terechte puntendeling, waar een ieder zich in kon vinden. Al vond trainer Willems dat Sportclub de betere kansen had en die eigenlijk had moeten afmaken. Tevreden was hij wel over de teamprestatie en hij ziet uit naar de komende wedstrijd tegen PH.

Wissels Sportclub

uit: Julian Bouwman en Dirk Oosthoek