20 October 2018

Vandaag - op de dag van de Ronde van Overijssel - ontvluchten wij het drukke Rijssen voor een wedstrijd tegen Lemelerveld in het gelijknamige dorp. Dankzij blessures en een doelman zonder handschoenen, is het aantal wissels beperkt. En dat terwijl het vandaag behoorlijk warm is. En dat valt op het plaatselijk kunstgras extra op. Sportclub begint dan ook rustig aan de wedstrijd. Het beperkt zich vooral tot verdedigen en probeert de tegenstander met een lange bal te verrassen. Dat lukt eigenlijk niet. Ondanks het overwicht van Lemelerveld zijn ook zij niet in staat gevaarlijk te worden. Elke aanval stuit op de muur die Sportclub heeft opgetrokken. Het is denk ik halverwege de eerste helft dat Sportclub eindelijke gevaarlijk wordt en dat is het ook direct raak. Op links breekt Thomas door en Sandro tikt de bal net voordat de doelman kan ingrijpen in de korte hoek. 0-1. En daarna zakt Sportclub weer terug en laat het Lemelerveld het spel maken en dat levert niets op. Sportclub dacht nog een kans op 0-2 te krijgen vanwege een handsbal, maar dat ging niet door. De ruststand komt daarmee op 0-1.

De tweede helft begint eigenlijk op dezelfde wijze, maar na enkele minuten geeft Sportclub gas. Lemelerveld wordt onderdruk gezet en dat bekomt ze slecht. Vlak achter elkaar weet Sportclub drie punten te maken. Daarbij zat een mooi uitgespeelde counter van Milan, een afstandsschot van Milan en een schot uit de tweede lijn van Maarten-Jan. Ook Thimo had nog een mooie kans, maar schoot - zoals een goede verdediger doet - ruim naast. Lemelerveld zat er helemaal doorheen en om ze een beetje op te beuren, schoot Jay slecht uit en gaf zo Lemelerveld een dot van een kans, die eindigde op de lat. Tot slot wisten ze toch nog een punt te maken, maar daarna klonk ook direct het eindsignaal. Eindstand 1-4.