18 August 2018

Ga er maar aan staan. Afgelopen zaterdag tegen de buren foebelle en dan vanavond bij 25 graden op kunst(nep)gras (gevoelstemperatuur dus 40).

Onze JO13 moest het en ze begonnen zonder een kik te geven aan de aftrap.Terwijl hun leider nog aan een bidon zit te lurken trekken ze fel ten aanval en is het eerste schot hard maar beland  aan de verkeerde kant van het zijnet. De keeper van Twenthe Goor leek wel op de Beer van de Meer en/of de Pizzaman Verhoeven die beide bij een zeer mooie club ten westen van de Ijssel hebben gekeept maar dit terzijde. Zijn uittrap maakte niet echt indruk en op zo,n 20 meter konden we al druk zetten maar helaas werd daar nog niet veel mee gedaan. Suus weet inmiddels hoe scherp je moet staan om geen buitenspel te staan en bij een goede steekpass van Marcelo is ze weg over de rechterkant, trekt door tot de achterlijn zet voor en helaas wordt de bal geblokt. Ze zet door en geeft weer voor en als Hoshiar goed ervoor staat is het terecht 0-1. En nu met het oog op het slot van de competitie doordrukken. Kans op kans op kans en nog een mogelijkheid maar de felheid bij Twenthe om niet teveel tegen te krijgen is groter dan de onze om de trekker over te halen. Na weer 10 minuten stuurt Sertan SVen tB op pad en die laat zien hoe het moet: keeper naar de grond dwingen en dan schieten, keurige goal 0-2! De immer hardwerkende Darren maakt beheerst de 0-3 waarna het slotakkoord voor de 1e helft van Ismail is. De keeper trapt weer slecht uit en Ismail volleyt de bal met binnenkant voet terug naar de goal en over de keeper 0-4. Scherp zijn heet dat. In de rust was er water? Daar had ik in de dug out nog zat van liggen!!

Aangezien er geen vuiltje aan de lucht leek werd er wat ( veel ) gewisseld om te zien hoe ze dit op zouden vangen. In eerste instantie niet goed, ik had mijn achterwerk nog niet op het kunststof kuipje neergevleid of het stond 1-4. Een erg moedig ja? wat was het? een poging de bal te raken! en die vloog helaas hoog over de verbouwereerde verdedigers en keeper in ons doel. Helaas voor ons gooide Twenthe er een erg snelle speler met wapperende handjes in ( Waar hij vandaan kwam was me onduidelijk), die elke keer onverstoorbaar zonder ook maar voor zich te kijken zich overal doorheen wurmde. Hat antwoord hierop hadden we niet en Twenthe pompte ook voortdurend de bal lukraak naar voren zodat we als de bliksem achteruit moesten. Hoe moeilijk onze verdedigers het hiermee ook hadden, ze bleven gaan en speelden of keurig terug op Daan of ( vrouwen en kinderen eerst ) de zijlijn over. Na wat hachelijke momenten en blikken van de spelers om alsjeblieft weer terug te gaan naar het oude systeem net gedaan of mijn neus bloed. Hier kunnen we weer van leren. Met name onze nieuwste aanwinst dit seizoen Fabian vocht als een leeuw op de laatste meters tussen hem en de keeper en had een publiekswissel verdient maar kreeg na een beuk van achteren even een moment om ( letterlijk ) op adem te komen want hij zat erdoor. De blik van de scheids was wel duidelijk : het duurt niet lang meer. Was het alleen maar achteruit de 2e helft? Tuurlijk niet : het vizier stond wat minder scherp maar ook voorin zeker wat pech in de afwerking, net voorlangs, te late aansluiting ,hobbel in het nepgras

Zon in gezicht  noem maar op . Sven tK breekt nog door op links en heeft oog voor de 2 meegelopen aanvallers in de “16” en geeft hard en laag voor maar de bal wordt aangeraakt door een verdediger van twenthe en die deponeert de bal achter zijn eigen keeper 1-5 dit is ook de eindstand. Allemaal goed geknokt en de overwinning veilig gesteld. Dat ik de 2e helft begon met 10 man in het veld willen jullie me nu vast wel vergeven. Ik had het ook warm, sorry.