20 October 2018

v.v. Twenthe Goor JO15-2 – Sportclub Rijssen JO15-1 1-2    (1-2)

Na de eerste nachtvorst vertrekken op een stralende zaterdagmorgen naar het inmiddels rookvrije Sportpark 't Piepwill'm in Goor voor de wedstrijd tegen Twenthe. Dit team komen we bijna elk jaar tegen en we weten dat we het vaak moeilijk hebben tegen deze ploeg.

Vanaf het begin van de wedstrijd nemen wij het initiatief. We zetten Goor direct onder druk en vast op de eigen helft. De eerste 20 minuten waren wij dan ook de bovenliggende partij en dat vertaalt zich in 2 doelpunten. Uit een aanval over links maakten we de 1-0. Niet veel later scoorden wij de verdiende 2-0. Ditmaal door een mooi uitgespeelde aanval via de rechterkant. Waarschijnlijk dachten we nu dat we daarmee de overwinning al binnen hadden. We lieten de tegenstander beter in de wedstrijd komen. Door een fout in onze achterhoede werd dan ook de aansluitingstreffer gescoord.  Ruststand 1-2.

Omdat we toch met de volle winst terugwilden naar Rijssen gingen we in de tweede helft op zoek naar de 1-3. We creëerden daarvoor een aantal goede mogelijkheden maar helaas scoorden wij niet.  De keeper van Twenthe , waarschijnlijk geleend van een ander team, was een enorme sta in de weg en hield er veel ballen uit. De laatste 5 minuten ging Twenthe, in een alles-of-niets-poging, met een extra spits spelen. Het werd daardoor nog even spannend voor ons doel, maar uiteindelijk wonnen we toch verdiend deze wedstrijd.