11 December 2018

De selectie wordt nog steeds geplaagd door een grote hoeveelheid afwezigen en dat maakt dat de B-selectie elke week maar net genoeg mensen heeft om de wedstrijd te starten. En als er al een wissel is, dan moet die vaak na 1 helft aansluiten bij de A-selectie. Bijna elke week moet daarom een beroep gedaan worden op de coach om nog een paar minuten mee te doen. Leuk voor hem natuurlijk, maar dat lijkt ook tot effect te hebben dat we telkens in de tweede helft de wedstrijd weggeven. SVZW daarentegen heeft een compleet team meegenomen, zodat we vandaag opnieuw moeten vrezen voor hetzelfde scenario. Desondanks beginnen we ook vandaag met frisse moed en zin om er wat van te maken.

In de stralende zon was het goed toeven en wie daardoor langs de kant van het veld niet wegdommelde zag Sportclub goed beginnen aan de wedstrijd. Het was veel in balbezit en op zoek naar een doelpunt. SVZW daarentegen was vooral zoekende naar zichzelf. Dat overwicht leidde tot de voorsprong. Een mooi schot vanuit de tweede lijn raakte de onderkant van de lat en belandde achter de doelman in het doel. Sportclub bleef daarna het betere van het spel houden. SVZW zat nog steeds niet in de wedstrijd, had te leiden van enkele blessures en zag zo het aantal wissels uitgedund. Sportclub kon daarom met een gerust hart aan de theepauze beginnen.

Na de pauze was SVZW sterker. Het had de spelers beter gepositioneerd, kreeg meer grip op de wedstrijd en scoorde de gelijkmaker. Sportclub hield moed en was gelukkig in de afronding. Een onmogelijke bal vanaf de achterlijn werd door de SVZW-doelman verkeerd ingeschat. Hij raakte de bal nog wel, maar tikte deze daardoor in eigen doel. 2-1. Dat kon niet verhullen dat SVZW het betere van het spel had en geloof in een goed resultaat. Dat resultaat bleef nog enige tijd uit door goed optreden van de inmiddels herstelde doelman Mike, maar uiteindelijk kwam dat er toch. Daarbij werd SVWZ geholpen door een Sportclub dat geen wissels meer had, de coach in het veld had lopen en volledig uit positie speelde. Het belandde met andere woorden in het bekende scenario met een even bekende afloop. De wedstrijd werd verloren en ditmaal met 2-5.