11 December 2018

Zaterdag 29 september de wedstrijd tegen de boys uit Vroomshoop. Met een heerlijke nazomers zonnetje begonnen Sportclub en Vroomshoop aan de wedstrijd. Vanaf de start was te merken dat zowel de aanhang van Rijssen als die van Vroomshoop behoorlijk fanatiek waren. Het waren niet alleen de ouders langs de lijn, maar ook de leiding langs de kant. De wedstrijd begon met Vroomshoop die sterker was en aandrong. Met allemaal lange jongens en meisjes bracht het kleine team van de JO13 weinig teweeg. Zo was het de eerste helft voor Sportclub veel tegenhouden en spelen op de lange bal, met fabian als laatste man en davy als voorstopper ging dit voortreffelijk. Het wedstrijdbeeld bleef zodoende dat er niet veel gebeurde in de eerste helft. We gingen rusten en pasten weer de gebruikelijke keeperswissel toe, Daan wisselde met Swen ten Brinke.

De tweede helft ging voor Sportclub gelijk voortvarend van start. De goed meevoetballende keeper van Vroomshoop bleef iets te rustig en speelde de bal op hun laatste man die Suus gelijk al opjaagde. Suus wist de bal te veroveren en knalde de bal achter de keeper. 1-0! Hiermee probeerde Sportclub ook het initiatief naar zich toe te trekken, maar dit lukte moeizaam. Vroomshoop bleef sterk en zo kwamen zij eruit met een aanval en via een hard schot kruising binnenkant paal werd het 1-1. De wedstrijd bleef op en neer gaan. Het was de scheids echter die de invloed meer en meer op zich nam. Zo werd de spits van Vroomshoop diep gestuurd, maar Swen ten brinke kwam razendsnel zijn goal uitgerend. Tegelijk met de spits kwamen ze bij de bal en een botsing in de 16 ontstond. De bal rolde weg en iedereen leek even door te gaan, maar de scheids floot voor een penalty. De leiding van Sportclub en alle ouders waren verbijsterd. De assistent leider van Vroomshoop begrepen dat ze een cadeautje kregen, maar de leider van Vroomshoop maakte zich helaas alleen maar druk om het commentaar van Sportclub, terwijl ze een penalty gekregen hadden. Deze werd door Vroomshoop onberispelijk in geschoten. Zo stonden we 2-1 achter en probeerden we de gelijkmaker te maken, maar dit lukte niet. Vroomshoop kreeg een corner en waar iedereen omhoog keek voor de hoge bal, daar kwam de bal laag voor. We stonden te slapen en bij de 2e paal was er iemand van Vroomshoop die wel wakker was en de 3-1 binnen tikte. We verloren de moed echter niet en bleven voetballen voor de overwinning, zo zetten we druk en veroverde Daan de bal die wist de bal mee te nemen en deze binnen te prikken. 3-2 en doorzetten nu! De keeper van Vroomshoop dacht er ook zo over en ging met elke achterbal tijd rekken. Sportclub dacht dit maakt de scheids vast goed met wat extra tijd, maar waar iedereen dacht nog 5 minuten officieel plus wat blessure tijd te spelen daar floot de scheids af. Protesten van de kant van Sportclub mochten niet helpen. De scheids floot definitief af. De leiding van Sportclub was uiteindelijk zo sportief om Vroomshoop te feliciteren, maar deze bleek het slechte voorbeeld voor zijn kinderen te geven en heel onsportief de hand te weigeren ondanks de gewonnen wedstrijd. De assistent leiders bleken wel sportief en schudden de hand.

Zo was de tweede helft behoorlijk tumultueus, was er veel rumoer onder de ouders en de leiding en  as het e.e.a te doen met de scheids. Een heuze voetbalochtend op de koerbelt, waar helaas een punt verdiend was, maar er uiteindelijk 0 achter bleven in Rijssen.

Volgende week uit naar Dos, waar we kunnen proberen om de eerste drie punten van de competitie binnen te halen!