11 December 2018

Afgelopen zaterdag stond de tweede competitiewedstrijd op het rooster en wel thuis tegen de c.v.v. Achilles uit Enschede. Een team dat vorige week met 0-7 onderuit ging tegen een van de titelkandidaten AJC'96. En omdat ook Sportclub enige ambitie heeft, moet er vandaag gewonnen worden.

De start is evenwel anders dan normaal. In de eerste plaats omdat de teams zonder muzikale begeleiding het veld opkomen. Dit stukje sfeer moeten we helaas missen vanwege een klacht uit de buurt. In de tweede plaats houden beide teams voorafgaand aan de wedstrijd, ter ondersteuning van selectiespelers Damir, een minuut stilte. Een speler die vandaag op het middenveld wel gemist wordt.

Nadat de aftrap is verricht door pupil van de week Luc de Haan gaat Sportclub voortvarend uit de startblokken. Achilles wordt continu onder druk gezet. Dat leidde wel tot enkele kansen, maar tot een score komt het niet. Daarvoor moesten we wachten op een overtreding van Achilles vlak buiten de 16 meter aan de linkerkant. De vrije trap wordt in de 32e minuut, na enig overleg met William Witten, knap ingeschoten door Tijs Theijink. 1-0.

Over en weer zijn er in het resterende deel van de wedstrijd over en weer kansen, maar dat leek een wedstrijdje 'latjetrap'. Die wedstrijd werd door Achilles gewonnen. Zij raakten de paal, waarna de bal kon worden gevangen door doelman Tom Markvoort, en daarna de lat. Sportclub kwam niet verder dan eenmaal de lat uit een inzet van Tom Meier.

Tegen het einde van de wedstrijd had Sportclub wellicht meer verdiend. Tijs werd in een poging het doel te bereiken in de 16 meter onderuit getrokken. Aan de kant werd deze overtreding in de 77e minuut op een doorgebroken speler al bestraft met rood en een strafschop. De scheids dacht dat eerst ook en had de bewuste kaart al klaar, maar bedacht zich en gaf geel en een vrije trap net buiten de 16. De vrije trap werd helaas geen herhaling van de eerste, zodat de wedstrijd werd afgesloten met een 1-0 overwinning.