20 October 2018

Op een werkelijk zomerse zaterdag vertrekt het tweede naar Holten voor de wedstrijd tegen Blauw Wit. Het team is vandaag, vanwege alle blessures binnen de selectie, noodgedwongen aangevuld met 2 45+-ers. Hoewel wij dat zeer waarderen, willen en kunnen zij slechts een beperkt aantal minuten spelen. Hun inzet betekent wel dat we de luxe hebben van 1 wissel.

Een halve minuut eerder dan gepland fluit de scheids voor de eerste maal en dat blijft hij gedurende de wedstrijd goed doen. Dat geeft beide teams de gelegenheid voetballend het verschil te maken. Dat verschil wordt echter in de eerste helft niet gemaakt. Beide teams houden elkaar, ondanks dat er over en weer kansen zijn, in evenwicht, zodat de ruststand 0-0 is.

Het is Blauw Wit dat in de tweede helft wat gelukkig de score opent. Een lange bal van rechts gaat over doelman Mike heen net in het doel. Of het zo bedoeld was weten we niet, maar hij telt wel. 1-0. Geheel in lijn van de wedstrijd komt Sportclub eveneens zeer gelukkig op gelijke hoogte. Een klutsbal voor het doel van Blauw Wit verdwijnt in het doel. 1-1 Het is Blauw Wit dat daarna weer op voorsprong komt. Een slappe terugspeelbal op de doelman geeft Blauw Wit een buitenkans en die wordt direct verzilverd. 2-1. Sportclub wil op zoek naar de gelijkmaker, maar moet helaas toezien hoe spits Van der Wurp, die naar eigen zeggen wel 30 keer op tenen was getrapt, geblesseerd uitvalt. Noodgedwongen moeten de 3 oudgedienden nu langer spelen dan gewenst. Dat gaat met alle routine best goed, maar op een gegeven moment moet er toch worden gewisseld. Sportclub is daarna niet meer bij machte druk te zetten en krijgt prompt een doelpunt tegen. 3-1.

De wedstrijd werd dus verloren, maar er werd veel beter gevoetbald dan vorige week. Ook de dip van de tweede helft bleef dit keer uit. Als we nu ook iedereen weer fit weten te krijgen, dan moet het goed komen.