13 November 2018

Vandaag, op de dag dat het tegen de verwachtingen in heerlijk weer is, in plaats van hagel en regen schijnt de zon, treffen we een tegenstander die we kennen. Eind vorig jaar speelden we ook tegen DES en gingen toen kansloos van het veld. Ook dit seizoen staat DES met een derde plaats ruim boven ons op de ranglijst, maar langzaamaan stijgt bij ons het niveau. Helemaal nu ook geblesseerden weer instromen. Dat geeft ons vandaag de luxe van maar liefst 3 wissels, zonder een beroep te hoeven doen op 45+-ers. De grote vraag is dan of we DES dat vorige keer toch wel redelijk makkelijk scoorde daarvan af kunnen houden.

De wedstrijd begint in ieder geval goed. De eerste kans is voor Sportclub. Een goed genomen vrije trap van Nurdin land precies achter de verdediging en kan door de inlopende Marnix net niet in het doel gekopt worden. De bal mist net de rechter bovenhoek. Ondanks het goede spel komt DES toch op voorsprong. Uit een aanval op rechts wordt de bal diagonaal over het veld gespeeld naar de vrijstaande linksbuiten, die eenvoudig scoort. Appel voor buitenspel levert niets op omdat helemaal op rechts nog een verdediger was blijven hangen. 0-1.

Sportclub gaat dan op zoek naar de gelijkmaker. En die komt er. Na een slalom vanaf de rechterflank weet Jasper uiteindelijk midden voor het doel te komen en schiet vanaf de rand van de 16 meter de bal laag in de rechter hoek. 1-1. Lang kon Sportclub daarvan niet genieten. Nog geen minuut later ligt de bal achter Ronny Nijland. Ditmaal wordt het punt vanaf rechts gemaakt in de verre hoek. Niet verrassend is het ditmaal de snelle rechtsbuiten, waar onze backs het continu moeilijk mee hadden, die scoort. 1-2.

Na de aftrap voor de tweede helft creëert Sportclub verschillende kansen, maar is niet nauwkeurig genoeg. DES heeft daarentegen aan een opbouwfout genoeg om nogmaals te scoren. Al wordt achteraf gezegd dat het hier om een eigen doelpunt ging. Hoe dan ook DES bouwt de voorsprong uit naar 1-3.

Tegen het einde van de wedstrijd is het Zainal die de aansluitingstreffer scoort. 2-3. In een poging het spel snel te hervatten probeert Arno de bal uit het doel te halen en wordt daarbij gehinderd door een speler van DES, waardoor ze beide in het net hangen. Die actie levert de DES-speler een gele kaart op.

In een poging de wedstrijd alsnog te winnen gaat iedereen naar voren en dat geeft DES alle ruimte om na balverlies te scoren. 2-4. Een eenvoudige aanval door het midden wordt beheerst afgerond. Dit is een situatie die we in voorgaande wedstrijden eerder hebben gezien. Zonder overleg verlaten mensen hun positie, waardoor de organisatie zoek is en de tegenstander alle ruimte krijgt. Toch geeft Sportclub, in tegenstelling tot voorgaande wedstrijden, niet op. Het is opnieuw Jasper die op avontuur gaat. Vanaf rechts snijdt hij de 16 meter binnen en wordt daar in een uiterste poging neergelegd. De daaropvolgende strafschop wordt door Nurdin netjes binnen geschoten. 3-4. En dus kan Sportclub opzoek naar de gelijkmaker. Die komt er helaas niet, want het is opnieuw DES dat scoort. Ook zij krijgen een strafschop, die eveneens wordt benut, zodat de eindstand uitkomt op 3-5.

De wedstrijd wordt dus verloren. DES is dan ook een team dat fouten gemakkelijk en efficiënt afstraft. Sportclub kan echter tevreden zijn over het spel. Bij DES vroegen ze zich namelijk wel af hoe het kon dat Sportclub onderaan stond en dat is een mooi compliment. Kijken of we volgende week de opwaartse lijn kunnen doortrekken. Winst hoeven we volgende week tegen koploper Juventa evenwel niet te verwachten. Belangrijk is wel dat we er dan als team staan.