13 November 2018

Vandaag dus de uitwedstrijd tegen koploper Juventa. Een team dat 5 van de 5 gespeelde wedstrijden heeft gewonnen. Op voorhand willen we daarom vooral een team zien. Een groep spelers die voor elkaar wat over heeft en elkaar positief coached. En achteraf zijn we daar dik tevreden over. We hebben vandaag een collectief gezien dat 90 minuten lang Juventa het voetballen moeilijk maakte en - veel belangrijker - met het eigen spel gevaarlijk was en ten minste een gelijk spel had verdiend.

Vanaf de aftrap had Juventa het moeilijk. Aanvallen liepen niet en dat was de verdienste van een goed verdedigend Sportclub. Sportclub zelf kon diverse malen gevaarlijk voor het doel komen, maar was helaas net niet bij machte om een punt te maken. Enkele malen kwamen we zelfs alleen voor het doel, maar misten dan de koelbloedigheid de ballen in de hoek te mikken. Dat Juventa toch de winst naar zich toe trok, was te danken aan een vrije trap en de noodrem. Ruim buiten de 16 kreeg Juventa in de eerste helft een vrije trap, die rechts langs de muur en net buiten bereik van de doelman in de uiterst rechterkant van het doel stuiterde. In de tweede helft kwam Juventa op het middenveld in de problemen en trok twee maal opzichtig aan de noodrem. Twee acties die een kaart verdienden, die niet gegeven werden. Daarbij moet worden opgemerkt dat het overigens van beide kanten een zeer sportieve partij voetbal was.

De wedstrijd werd dus verloren, maar duidelijk is wel dat Sportclub de opwaartse lijn stevig doortrekt.