13 November 2018

Mischien was het de eerste nachtvorst of het waterige zonnetje of toch de wekenlange preken van de leiders dat we beter kunnen als we de negativiteit laten varen en blijven voetballen met elkaar en voor elkaar!!! maar vanmorgen was het er weer. De wil en het lef.

De warmloop oefeningen baarden me nog wat zorgen. Toch nog ff een extra gesprek vlak voor de wedstrijd met onze aanvoerder en desbetreffende spelers over een mogelijke tactische aanpassing mochten we overlopen gaan worden want HHC had een doelsaldo om U tegen te zeggen en wij stonden nu juist met andere cijfers in de wei.

Het begon dus om 10.45 tegen de koploper notabene uit Hardenberg. De aanval werd gelijk door beide teams gezocht en Swen hield er een bal goed uit, en gooide gelijk naar Lucas die doorging naar voren keurig Suus aanspeelde die er weer rap vandoor ging maar haar schot ging voorlangs. We bleven druk zetten en na ongeveer een kwartier spelen krijgen we een corner die Darren graag neemt bij de hoekvlag. Hier had de leider van HHC wel moeite mee want hij moest toch echt halverwege bij dat streepje ( nee hoor dat mag!!) Hij liep terug naar zijn dug out, keek naar de corner en daar was Suus die kiezelhard inschoot 1-0 en een ontlading in het veld en met name bij de leiders. We gaan vrolijk verder en bij een volgende corner is het Sertan die raak schiet 2-0. Doet HHC dan niets ? Ze krijgen gewoon de kans niet! We zijn de bovenliggende partij en dat zint de leider van HHC niet. Hun aanvallers worden 1 voor 1 vakkundig aan banden gelegd achterin en hij besluit al te wisselen en hun vlaggenist  oh nee ik moet assistent scheids zeggen besluit een duit in hun zakje te doen door een uitbal van hun kant niet te geven waardoor wij inhouden en een snelle van HHC ervandoor gaat en wij erachteraan, in de “16”een schouderduw en een fluit van de scheids: Penalty . WAT!?

Onbegrip en teleurstelling maar hij wordt helaas binnengeschoten 2-1. Geen moment in de wedstrijd zitten en zo’n opkikker is altijd fijn. Ik kon de lol bij onze buren horen. Nu gewoon doorgaan zoals we begonnen waren. Niet zeuren en mopperen maar D’r An!! Dit gebeurt ook maar tot scoren komen we niet tot de rust dus zou het spannend blijven de 2e helft. Weer zo’n speech in de rust want als we dit volhouden hoeven we geen ontzag te hebben voor iemand. De gezichten op mooi weer en niemand! die wil wisselen! Huh !! Goede instelling maar ja wat moet dat moet en toch wil je het niet teveel omzetten en we besluiten het niet al te drastisch aan te pakken. Dit pakt goed uit want HHC wordt bij de strot gegrepen en al snel wordt Sertan diep gestuurd door Darren op links en zijn schot wordt gekraakt en beland voor de voeten van Ismail die de bal 2x goed voor zijn voeten legt en afdrukt 3-1 . HHC wordt gek en wij nog blijer. Kan het mooier!? Ja hoor, wederom een goede bal op Sertan van Darren en Sertan besluit het maar zelf te doen 4-1. De coach van HHC weet het niet meer en zet alles op de aanval en we worden wel wat teruggedrongen maar echt gevaarlijk zijn ze nog niet. Het middenveld ligt compleet open en daar zijn onze spelers erg bij de les en pakken wat ze kunnen en weer naar voren. Bij een volgende corner staat  Sertan weer goed 5-1. Smullen.

Vermoeidheid begint parten te spelen en met 6 aanvallers tegen 4 verdedigers was het soms hachelijk achterin maar ze bleven fier staan en vochten voor de bal. Dan als laatste een moment waar we met de training op hebben gehamerd. Als de bal ergens tussen valt niet inhouden maar doorgaan en Suus heeft deze les ter harte genomen. Als de bal tussen twee man van HHC valt drukt ze zich ertussen en scoort haar 2e van vandaag. Bij 6-1 is het welletjes. Een welverdiende overwinning op 2 fronten waarvan er 1 is die ongrijpbaar is voor de leiders maar waarvan de spelers vandaag zeker weer hebben laten zien dat ze het hebben: Wilskracht.

Volgende week weer!