13 November 2018

Op een heldere, frisse zaterdagmiddag vertrekt het eerste naar Drienerlo om daar de strijd aan te gaan met de gelijknamige V.V.. Een team ook dat een directe concurrent op de ranglijst is. En aangezien men vorige week de punten liet liggen, zullen ze het vandaag moeten laten zien. Nadeeltje is wel dat vandaag gespeeld moet worden op kunstgras. Iets waarmee bij Sportclub tot op heden de ervaring ontbreekt. Als we echter de lijn van vorige week, dat wil zeggen van de eerste 75 minuten kunnen doortrekken, dan zijn we op de goede weg.

Na de aftrap om 15:00 uur is het in het begin aftasten. Drienerlo speelt namelijk regelmatig in een andere samenstelling, zodat je niet echt weet wat je tegenover je hebt. Na een kleine 5 minuten dient zich het eerste kansje voor Sportclub aan, maar dat leidt niet tot succes. Sportclub komt dan op achterstand uit een strafschop. Marthijn Schottert maakt binnen de 16 meter een overtreding die vandaag wel leidt tot een strafschop. Alleen dan tegen. Drienerlo laat zich die kans in de 11e minuut niet ontnemen en scoort. 1-0. Net als vorige week gaat in de 23e minuut doelman Tom Markvoort in de fout, waardoor Drienerlo op 2-0 komt. Een eenvoudig schot op doel wordt totaal verkeerd beoordeeld. In de 33e minuut weet Marthijn een grote kans op 3-0 te voorkomen door hands te maken. Dat levert uiteraard wel een prent op, maar om vandaag nog enige kans te maken, was het nodig. Een kaart van dezelfde gele kleur krijgt ook William Witten voor het geven van commentaar.

Voorafgaand aan de tweede helft wordt Jasper Kreijkes gewisseld voor de van een blessure terugkomende Ugur-can Gokay. In 60e minuut krijgt Tijs Theijink rust en kan Sander Egberts zijn entree maken. De ommekeer brengt dat niet. Ook Drienerlo wisselt en weet het tempo hoog te houden. Zo hoog dat Sportclub het niet bij kan houden en achter de feiten aanloopt. Het gevolg laat zich raden: Drienerlo scoort in de 70e minuut opnieuw en brengt daarmee de eindstand op 3-0. In de 78e minuut kan ook William onder de douche en mag Mathijs - lasoog - Tempert de wedstrijd uitspelen.

Daarmee bracht de wedstrijd niet wat vooraf was gewenst. 90 Minuten strijd. Het ontbrak vandaag aan overtuiging, waardoor dragende spelers de kar niet vlot konden trekken.