11 December 2018

Met nog 2 wedstrijden te gaan voor de winterstop is het spannend in de top van het klassement. Als we de wedstrijd van vorige week even meerekenen, worden de plaatsen verdeeld op basis doelsaldo. En dat is slecht nieuws voor de komende tegenstanders. Tegenstander van vandaag is Rood Zwart uit Delden. Een team dat momenteel 5e staat op de ranglijst.

Uitkijkend op een mooi nieuw complex begint Sportclub voortvarend aan de wedstrijd. Met veel snelheid voorin creëren we een berg mogelijkheden. Helaas moet het vizier nog scherp gesteld, want alleen het net van de ballenvanger wordt geraakt. Iets dat tijdens de warming ook werd geprobeerd, maar toen helaas mislukte. Zelfs Bokito was daarna niet in staat de bal weer uit de boom te krijgen, zodat we deze hebben moeten achterlaten. Om 3 minuten voor half twaalf is dan toch raak. Uit een mooi opgezette aanval over rechts komt de eerste score. Sportclub is op dat moment duidelijk de betere ploeg en zet door. Een kwartiertje later ligt de tweede er in wat blijkbaar het sein is gas terug te nemen. Rood Zwart komt daardoor beter in de wedstrijd. Vanuit een voorzet van links kan een speler zomaar de 1-2 inkoppen. Met deze stand wordt ook de rust bereikt.

De tweede helft eenzelfde beeld als de eerste helft. Wij veelal spelend op de andere helft en Rood Zwart dat er enkele keren gevaarlijk uitkomt. Als na een uur spelen eenmaal de 1-3 valt, is de wedstrijd gespeeld. De 1-4 komt 10 minuten later uit een afstandsschot net buiten de zestien. En in de laatste minuut krijgen we nog een penalty. Volgens de Rijssense aanhang met  de nadruk op krijgen, want veel leek er niet aan de hand. De goed fluitende scheids stond er echter recht achter en dus ging de bal op de stip en kon de aanhang nog niet naar de warme kantine. De bal werd vervolgens vakkundig in de kruising geschoten, waarmee de eindstand uitkwam op 1-5.

Gezien het aantal kansen en het wedstrijdbeeld had de uitslag hoger kunnen uitvallen. Maar vandaag weer een leuke pot voetbal gezien met vrij veel toeschouwers uit Rijssen. Volgende week de laatste wedstrijd in de competitie thuis tegen ATC uit Hengelo.