11 December 2018

Na de afgelopen weken steeds nipt verloren te hebben, stond vandaag de nummer 5 van de ranglijst op het programma. Gelet op het spel van de laatste tijd betekent dat kans op winst. Helaas is de wedstrijd tegen de buren en is er altijd een verrassing en deze wedstrijd was daarop geen uitzondering, maar daarover later meer.

Op een grijs De Koerbelt wordt op veld 9 om 14:40u afgetrapt voor wat een boeiende wedstrijd zou gaan worden. Vanaf de aftrap houden beide teams elkaar namelijk in evenwicht. Hoeveel inzet er aan beide kanten ook wordt gepleegd. Hoeveel schoten op doel er ook zijn. Het wil aan beide zijden maar niet lukken het verschil te maken. Desondanks komt Sportclub op voorsprong. Daar was een fout van de doelman en de laatste man van Excelsior voor nodig, maar het doelpunt telde er niet minder om. In een poging de bal weer in het spel te brengen schiet de doelman tegen de laatste man, waardoor de bal achter de doelman voor een open doel belandt. Hassan heeft de bal als eerste in het vizier en profiteert. En dat blijft tot aan de rust het enige doelpunt.

Sportclub is na de rust sterker en creƫert enkele kansen, maar weet deze niet te verzilveren. Om de wedstrijd te doen kantelen brengt Excelsior de beide A2-spelers in die later zijn komen aanlopen en dat heeft een positief effect. Excelsior zet Sportclub onder druk. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd scoort Excelsior de gelijkmaker en gaat op zoek naar de winst. Dat lukt bijna als een bal via een Sportclub-been op de paal gaat. Sportclub schakelt daarna een tandje bij. We laten ons deze wedstrijd niet ontglippen. Uiteindelijk is het vlak voor het eindsignaal Sportclub dat scoort. Tom de Munnik komt midden op het veld in balbezit en gaat in de aanval. Vanaf een meter op 20 haalt hij snoeihard uit, waardoor de doelman niets anders kan dan de bal wegstompen. Precies in de richting van de inkomende Marnix die de bal vlak over de nog vallende doelman tegen het net schiet. En zo verliest A2 van B1 en wordt de eindstand 1-2.