15 July 2019

Koud was het deze morgen op een verlaten sportpark. Waar normaal onze jonge pupillen het gras opeten was het veld verlaten en nog geen speler van ons te zien. Oh toch bij de kleedkamers aangekomen zijn de eerste spelers te zien. Dan de hoekvlaggen neerzetten. Helaas: hok dicht. Redding is al nabij. Gelukkig!

Ook nog een speler kwijt aan een blessure en als we vlak voor de wedstrijd willen aftrappen wordt ik er weer op gewezen dat de tegenstander witte shirts aanheeft. Onze vlaggenist Dennis was eerder bij de pinken dan deze schrijver en had het al geregeld. Wederom dank!! Dus in de blauwe shirts aan de bak tegen de Zwaluwen uit Wierden. Ze stonden 1 plaats onder ons met maar 1 punt minder dus geen excuses alleen de winst telt. 

We zetten de Zwaluwen gelijk onder druk en doen ons best te scoren maar de echte wil om te scoren ontbreekt zo lijkt het. Het is net te lief, of hij is voor de keeper of naast , voorlangs , over , noem maar op hij gaat er niet in en dan vliegen die Zwaluwen uit. Met zijn drieën richting SVZW en onze verdedigers erachteraan. Het zal toch niet? Nee een sprint met gil en de voet van Swen en gevaar geweken! 

Nog maar net bekomen van de schrik zet Sertan ons terecht op 1-0 door goed diagonaal in te schieten. Dan worden die zwaluwen wat brutaler en harder wat weer een blessure oplevert en een noodgedwongen wissel achterin maar we geven ons niet gewonnen. 

Dan is er thee of ranja in de rust en met een goed gevoel de 2e helft in. Zeker aan onze linkerkant wordt veelvuldig de aanval gezocht door onze back Lucas waardoor die Zwaluwen allemaal achteruit moeten vliegen en das niet makkelijk. Onze nieuwste aanwinst Heywad voelt zich ook prima aan die kant en stormt geregeld de 16 in. Het laatste zetje ontbreekt dan nog even. Achterin wordt er met elkaar gepraat en geven ze niets weg en gaan zich ook met de aanval bezig houden. De Zwaluwen wisten niet meer waar ze heen moesten vliegen. Ja achteruit en dan is het voor ons lekker voetballen. Marieke onderschept een pass en gaat op avontuur naar voren, speelt de bal naar Sertan die sprint naar de achterlijn en geeft hoog voor naar Heywad en die knikt de bal tegen de touwen. 2-0. Iedereen blijft scherp en naar voren gericht maar de keeper van de Zwaluwen hield er ook nog wel wat uit, maar bij weer een goede pass vanaf rechts beland de bal weer bij Heywad die de 3-0 aantekent. Dan wordt een speler van ons tegen het gras gewerkt in de 16: penalty.

Onze hardwerkende back neemt graag de honneurs waar en dat wordt hem zeker gegund. Hij schiet goed in, keeper krijgt de bal tegen het topje van de handschoen en via de paal beland hij naast het doel. jammer want je had meer verdient! 3-0 dus nog steeds en dat bleef het ook. Zelf afgedwongen met zijn allen.

Volgende week weer.