11 December 2018

Vandaag een thuiswedstrijd tegen ATC '65 uit Hengelo. Dit team staat in de competitie net onder de de 4 teams die strijden om de eerste drie plaatsen. Willen we kans houden op het kampioenschap dan moet er vandaag gewonnen worden en vanwege het noodzakelijke doelsaldo bij voorkeur met een flink verschil. In ATC verwachten we echter een sterke tegenstander te treffen, zodat aan de bak moeten.

Vanaf het begin van de wedstrijd zit Sportclub er bovenop. ATC wordt het balbezit niet gegund en zal ervoor moeten werken. Die instelling levert enkele malen balwinst op en een behoorlijk aantal kansen. Zowel vanaf de linkerkant als de rechterkant kwamen we er een paar keer gevaarlijk uit. Na enkele malen geoefend te hebben, kwam onze spits oog in oog met de keeper en scoorde na 10 minuten de verdiende 1-0. We bleven druk zetten op hun achterhoede waardoor wij steeds snel in balbezit kwamen. Vlak voor rust viel de 2-0, waarbij de bal eerst de linker en toen de rechter paal raakte voordat die in het doel verdween.

De tweede helft wilden we proberen de 2-0 uit te bouwen. We moeten immers ook nog aan ons doelsaldo werken. ATC komt toch wat sterker de kleedkamer uit, maar echt gevaarlijk werden zij niet. Achterin is nauwelijks iets te doen, omdat de wedstrijd zich voornamelijk op de helft van ATC afspeelt. Sportclub creëert opnieuw een aantal kansen. Door een lob over de keeper van onze rechtshalf wordt het 3-0. Twintig minuten laten een eigen doelpunt van ATC. En vlak voor het einde van de wedstrijd nog een vrije trap, die eigenlijk verkeerd geraakt werd, waarbij de eindstand op 5-0 komt. Als de goed fluitende scheidsrechter fluit voor het eindsignaal kan de overwinning worden gevierd. Gezien het aantal kansen en het wedstrijdbeeld een dik verdiende overwinning. En dan is het wachten op de uitslagen van de andere teams.

Na de wedstrijd kregen we te horen dat de topper in onze klasse, de wedstrijd tussen Sportclub Neede en NEO is geëindigd in een gelijkspel. De best mogelijke uitkomst die Sportclub zich had kunnen wensen. Dit betekent dat wij de koppositie overnemen. Jongens opnieuw knap gedaan deze competitie.