11 December 2018

Vandaag spelen we tegen DOS'37 uit Vriezenveen. Een team dat in de middenmoot verblijft en gelet op onze wedstrijden van de afgelopen periode ongeveer gelijkwaardig moet zijn. En omdat we elke week iets beter spelen, rekenen we stiekem op winst.

En die verwachting lijkt direct na de aftrap al een flinke duw in de rug te krijgen. Sportclub gaat namelijk direct in de aanval en na enkele passes schiet de rechtsbuiten de bal met een fraaie boog over de doelman in het doel. 1-0. Althans dat dacht iedereen, behalve de grensrechter, die vond het buitenspel. En dat leidde tot een kort gesprek tussen hem en de scheids, maar geen ander besluit. Doelpunt afgekeurd.

Bekomen van de schrik begint DOS steeds beter in de wedstrijd te komen en daar steeds meer grip op te krijgen. Sportclub wordt daardoor in het defensief gedrongen en kan er slechts enkele keren gevaarlijk uitkomen. DOS heeft echter het betere van het spel en de betere kansen, maar zij weten niet te scoren. Ruststand 0-0.

In de rust wisselt Sportclub enkele spelers en wint daardoor aan aanvalskracht. Halverwege de tweede helft krijgt Sportclub een enorme kans, die DOS alleen kan stoppen met een overtreding. De kaart blijft uit en daarmee komen ze goed weg. Blijkbaar dacht een DOS-speler daar anders over en die krijgt voor commentaar alsnog een gele kaart en kan even buiten het veld toekijken.

Dat geeft Sportclub de ruimte om te voetballen en de aanval te zoeken. Dat levert enkele enorme kansen op, maar de scores blijven uit. En als DOS dan weer compleet is, wordt DOS sterker en scoort. 0-1. Over dit doelpunt is minder commentaar en wordt resoluut afgekeurd vanwege buitenspel. Sportclub hervat het spel snel. Een lange trap naar voren bereikt de spits die zich geen moment bedenkt, de laatste man omspeelt en scoort. 1-0.  Helaas had de scheids de spelhervatting nog niet toegestaan en dus werd ook dit doelpunt afgekeurd.  Eindstand 0-0.

Uiteindelijk zien we dus een wedstrijd met 3 doelpunten eindigen in een gelijk spel en dat was best een terecht uitslag.