23 January 2019

De 30e editie alweer van een Anton Huesken Toernooi. De laatste jaren standaard in de zaal van de Reggehal. Ook een mooi moment zo tussen Kerst en Oud&Nieuw om elkaar nog even te zien. De organisatie is de laatste jaren in handen van een vast viertal (Han, Hendry, Erwin en Berto) en ook dit jaar verliep alles prima! Heren dank!

’s Ochtends om 10.00 uur begon de jongste jeugd, de JO9. Zij mochten samen met SVVN (ieder 2 teams) uitmaken wie er in de zaal de beste was. En dat kan er natuurlijk maar eentje zijn. In dit geval behaalde SVVN plaats 1 en 3 en Sportclub 2 en 4. Voor het winnende team een mooie beker en voor alle spelers was er een medaille! Mooi om te zien met hoeveel plezier en overgave de spelers in de zaal bezig zijn en ook de grote opkomst van de fanatiek meelevende ouders en grootouders is super!

Om 11.30 uur mocht de JO10 het opnemen tegen Markelo en SVVN. De teams waren mooi aan elkaar gewaagd maar ook hier uiteindelijk 1 winnaar en dat is Markelo geworden. Sportclub eindigt op plaats 2 en 3 en SVVN als 4e. Ook hier weer een beker van de winnaar en allemaal een medaille.

Om 13.00 uur de JO11. Tegenstanders hier waren RKSV, Enter en SVVN. De beker werd overtuigend gewonnen door Enter. SVVN werd 2e, RKSV 3e en Sportclub 4e. De prijsuitreikingen worden altijd gedaan door onze voorzitter Frank van Rijk, maar bij de JO11 kreeg hij ondersteuning van Ida Huesken (de dochter van..). Mooi dat Ida dit op zich wilde nemen. En hoewel voetbal niet haar ding is/was had ze wel mooie verhalen over vroeger dat ze vaak met haar vader mee ging en een helpende hand bood bij o.a. verlotingen.

Om 16.30 uur de afsluiting voor de jeugd door de JO15. Zij troffen Borne en De Zweef als tegenstanders. Alle clubs hadden 2 teams, dus veel wedstrijdjes. Het bleef spannend tot de laatste wedstrijd. In de laatste wedstrijd tussen Borne-b en De Zweef-b ging het er om. Borne was de betere en wist beslag te leggen op de eerste plaats.

Zo kwam er om 19.00 uur een einde aan de jeugd-sessie en namen de senioren het over. Zij streden fanatiek met zes teams om de hoogste eer.  De finale werd een spannende. Nadat de wedstrijd in 2-2 was geëindigd moesten shoot-outs de beslissing brengen. En de allerlaatste bracht ook de beslissing. Keeper Rohald de Jong wist zijn tegenstander keeper Jan Zwiers te passeren en zodoende de winst te pakken! Na afloop de prijsuitreiking in de kantine. Tevens de inmiddels traditionele verloting en zo werd het nog een hele gezellige avond in Sportcafé de Reggehal.

Alle vrijwilligers bedankt voor jullie bijdrage!