19 April 2019

Na een lange winterstop kon vandaag de competitie van start. Voor de JO15, die gepromoveerd zijn naar de 2e klasse, dus de eerste test van het niveau. Daarvoor moesten wij naar Den Ham om te spelen tegen de lokale v.v.. Nu ben ik daar al heel vaak geweest, maar ik ben er nog nooit op deze manier gekomen. In Daarle gingen we namelijk linksaf om vervolgens een rijtoer tussen de weilanden te doen. Gelukkig doemde na enige tijd de lichtmasten van een voetbalveld op en kwamen we min of meer in de bewoonde  wereld. Min of meer, want het veld waarop wij speelden was helemaal aan het eind en daar had de wind, niet gehinderd door enig object, vrij spel. Die wind speelde iedereen parten.

In de eerste helft speelde Sportclub tegen de wind in en werd volledig achteruit gedrukt. Over de middellijn komen kon niet met een lange bal, want die kwam nog net niet terug. Desondanks kwam Sportclub er enkele malen gevaarlijk uit en scoorde twee keer. Beide punten werden echter afgekeurd vanwege buitenspel. Pas ver in de tweede helft lukte het om daadwerkelijk een punt op het bord te krijgen en daarmee leek de wedstrijd gespeeld. Hoewel Den Ham fanatiek speelde, kon het geen echte kansen creëren.

In de tweede helft speelde Den Ham tegen de wind in, waardoor ze het nog moeilijker kregen. Sportclub had toen duidelijk wind mee en kon makkelijker voetballen. Dat de wedstrijd eindigde in gelijkspel had Sportclub aan zichzelf te wijten. Niet alleen werd er slordig omgesprongen met de kansen ook het tegendoelpunt was van eigen makelij. Een poging de bal voor het doel weg te werken eindigde, via een rug en een mooie boog over de doelman, in het eigen doel.