17 September 2019

Met een ruime selectie kon de wedstrijd tegen Hulzense Boys worden aangevangen. En dat werd een stevige partij voetbal, die heel aardig was om te zien. En lange tijd zag het er ook naar uit dat Sportclub de wedstrijd naar zich toe zou trekken. Hoewel Hulzense Boys regelmatig gevaarlijk was, was Sportclub dat vaker. Er was met andere woorden geen vuiltje aan de lucht, totdat iemand vlak voor de rust het nodig vond een klap uit te delen en dus met rood het veld kon verlaten. Het fluitsignaal van de scheids deed enkelen vermoeden dat de wedstrijd afgelopen was, maar het was toch echt rust.

De gehele tweede helft moest Sportclub dus met 10 man spelen. En dat ging erg goed. Met de wind in de rug maakte Sportclub snelheid en zette Hulzen onder druk. Een lange bal werd door de wind gedragen en viel perfect achter de Hulzense verdediging om daar te worden opgepikt door Zainal die er 1-0 van maakte. Sportclub had echter niet de intentie om de bus te parkeren en bleef op de aanval spelen. dat leverde nog enkele kansen op, maar helaas geen doelpunt. Dat Hulzen toch nog met een gelijkspel naar huis kon, was te danken aan de Sportclub verdediging. Doelman en laatste man raakten elkaar in een poging een ongevaarlijke aanval te stoppen. De bal rolde daardoor rustig richting doel en kon eenvoudig door Hulzen worden binnen getikt.

En zo stond er een gelijkspel op het formulier, terwijl winst toch eenvoudig mogelijk was geweest. Een tegenvaller. Kijken we echter terug naar de eerste wedstrijd van het seizoen uit in Hulzen, toen met 5-0 werd verloren, dan mogen we zeer tevreden zijn met de ontwikkeling.