17 September 2019

Na maanden weer de wei in. YES 

Door een feestje was ik wat laat op het sportpark waar onze spelers en die van de tegenstander: Excelsior’31 al op het veld stonden. Gelijk tegen Excelsior,daar hoeven we geen speech voor te houden. Wil je hun uitlachen op school of mogen ze jou.......

Afijn aftrappen en vol d’r op. Nou dat gebeurde. Excelsior werd op eigen helft teruggedrongen en vastgepind.Wij waren constant in de aanval en als Excelsior al in de buurt van de middellijn kwam ruimden onze verdedigers alles vakkundig op zonder daarbij in paniek te raken en ook oog te hebben voor de medespelers en dat voetbalt heerlijk.

Voorin was het vaak wat te frivool  omdat er vergeten werd naast je te kijken en zelf maar te schieten maar de bloed fanatieke en zeer hardwerkende spits Daan schoot binnen 15 minuten wel 4 keer raak en na de 5-0 van Swen was de toon wel gezet. Iedereen bleef gaan en na een geweldige sleepbeweging en passeer actie waar ene Messi jaloers van zou worden door Hoshiar stond Sertan vrij voor de goal en  die werd keurig bediend door Hoshiar . Boem 6-0 Soms zijn de acties vooraf belangrijker dan het doelpunt en dat bleek hier weer eens, smullen!

Als op slag van rust Daan weer wil uithalen besluit hij wijselijk om de bal breed op Suus te leggen die in een betere positie stond en zo ook haar aandeel in de score mocht noteren 7-0

Grote glimlach op de gezichten in de kleedkamer tuurlijk maar we moeten nog een helft en dan hebben we de wind die hard aanwezig was vanochtend tegen. Heywad had in de 1e helft weinig tot niets te doen gehad in de goal dus vanaf nu was scherpte toch wel geboden. 

Het gelijk van ons bleek al snel want Excelsior kwam notabene in onze “16”, echt gevaarlijk werd het niet maar de bal wou er ook maar lastig weg door de wind. Dan een mooie aanval van onze rechterkant. Marieke onderschept een bal ( en man maar dat mag ) en speelt naar Jort die vakkundig om zijn man draait en Suus wegstuurt. Die rekent ook nog met 2 man af en past naar de al klaarstaande Daan. 8-0 Doelpunt waarbij de actie vooraf :blah blah blah leider nou weten we het wel. Goed hebben we dat ook gehad!

De 8-1 van Excelsior valt eigenlijk uit het niets omdat de bal niet weg wil en terechtkomt bij 2 rooie rakkers die er met alle ruimte wel raad mee weten en Heywad kansloos laten. Toch krijgen ze hierdoor weer wat bravoure en zetten ons op iets wat onder druk lijkt maar wederom zonder gevaar. Dat stichten wij wel weer, na 2 corners van Excelsior pikt Heywad die inmiddels zijn keepersshirt had geruild met Swen de bal op en bezorgd die bij Ismail die ook met een mooie beweging 2 van die rooie rakkers het bos instuurt en en dan Hoshiar bedient die weer passt naar Daan. Daan weer naar Hoshiar die dan zijn goede optreden vandaag beloont met een fraaie schuiver 9-1. Suus maakt naar eigen goed voorbereidend werk het terecht zelf af 10-1 en dan doet Excelsior nog stiekum wat terug 10-2 eindstand. Geen patat dus Haha!

Buiten de hoge score is er vandaag op momenten na goed samengespeeld en werd elkaar de bal gegund waar het nodig was en dat is een van de voorwaarden om er samen een mooie wedstrijd van te maken. Vandaag dus een mooie stap gezet. Laten we hopen op een mooie voortzetting zo met elkaar en voor elkaar!

Volgende week weer!