19 May 2019

Vanaf aftrap neemt Sportclub Rijssen het initiatief. Na enkele minuten levert dat een gevaarlijke situatie op voor het doel van Enter Vooruit 6. Vanuit een moeilijke situatie gaat het schot vanaf enkele meters echter op de rechter paal en komt daarna terug in het gezicht van de schutter. Daarna is Enter de betere partij en dat levert een schot op dat eindigt op de lat op en dus staan beide partijen weer gelijk. En dat is direct de samenvatting van de eerste helft. Ondanks enkele counters van Sportclub en aanvallen van Enter houden de beide verdedigingen stand, waarbij Mike aan onze zijde het slot op de deur is. Rust 0-0.

Direct na de rust krijgt Robin een enorme kans. Hij werkt de bal over de doelman, maar helaas tegen de lat. Bij het uitverdedigen maakt Enter hands, maar dat wordt niet gezien en dus gaat het spel verder. Sportclub blijft aandringen en creëert opnieuw een enorme kans. Een misverstand tussen de linker en rechter spits maakt dat de bal voorlangs gaat. Het is Enter dat daarna de kans krijgt op het eerste doelpunt. Dit wordt door Mert op tijd doorzien en om zeep geholpen. En dan is het eindelijk raak. Op aangeven van Robin scoort Marnix in de linkerhoek. Ook daarna krijgt Sportclub een enorme kans, maar ook deze gaat net naast. En dan begint het te regenen. En niet zo'n beetje. Het is Enter dat profiteert en - door de stortbui bijna onzichtbaar - de bal tussen een woud aan spelers in het doel weet te krijgen. Sportclub geeft niet op en gaat opnieuw in de aanval. Dit maal is het Caan die doorkomt en binnen de 16 meter net voldoende vastgehouden wordt om uit balans te raken en niet kan scoren. Een terechte strafschop wordt Sportclub onthouden en dus eindigt de wedstrijd in een onverdiend gelijkspel.