15 July 2019

Vandaag treffen we opnieuw een team van Excelsior en ditmaal is het nummer 13. Een team dat derde staat op de ranglijst en is dus voor ons een zware tegenstander. Bij Sportclub zijn er echter veel spelers niet en tot overmaat van ramp valt er tijdens de warming up nog een speler uit. Omdat alle andere senioren uit spelen, moeten we noodgedwongen een beroep doen op Milan Bruins, die overigens prima inviel. Een speler van de JO15, die net voor ons een wedstrijd hebben gespeeld. Halverwege de tweede helft komt er nog enige versterking van de senioren binnen, zodat we toch de wedstrijd op een redelijke wijze kunnen uitspelen.

Na de aftrap is de eerste kans voor Sportclub. Een misverstand in de verdediging van Excelsior leidt ertoe dat de bal voor voeten komt van Hassan. In een poging de bal weg te werken rost de verdediger van Excelsior de bal achterwaarts weg en raakt daarbij een medespeler. De bal belandt met een hoge boog voor de voeten van Hassan, die deze direct probeert in te tikken. Met een uiterste inspanning weet de doelman van Excelsior een vroege achterstand te voorkomen. Niet veel later heeft Sportclub aan de andere kant wel het nakijken. Ook hier leidt een misverstand in de verdediging het doelpunt van Excelsior in. 0-1. Sportclub blijft echter de betere partij en is niet veel later dichtbij de gelijkmaker. Die volgt iets later uit een hoekschop. In een uitermate druk doelgebied belandt de bal uiteindelijk voor de voeten van Marnix van Rijk, die de bal langs de doelman weet te krijgen. 1-1. En dat is tevens de ruststand.

In de tweede helft is het zo nu en dan 'hotse knotse'-voetbal. Geen van beide ploegen weet de bal lang in bezit te houden en tot een uitgespeelde aanval te komen. Steeds weer zit er een voet van de tegenstander tussen en wisselt de bal van eigenaar. Het is Sportclub dat opnieuw weet te scoren. Hassan wordt halverwege de tweede helft diep gestuurd en binnen de 16 meter neergelegd. Voorstopper Mike Tuitert meldt zich voor deze buitenkans om Sportclub op een voorsprong te zetten. Hij schiet de bal onberispelijk binnen. 2-1. Sportclub zet de ingezette lijn door en komt nog enkele malen dichtbij een doelpunt, maar verzuimt te scoren. En daarna zakt het spel volledig in. Een kwartier voor het einde moet Sportclub vanwege een gele kaart met 10 man verder en dat is een te zware opgave. Excelsior profiteert en scoort de gelijkmaker. En, op ongeveer dezelfde wijze, gebeurt dat 5 minuten voor het einde van de wedstrijd nog een keer. Het is daarom Excelsior dat met een 2-3 overwinning de punten kan bijschrijven.