15 July 2019

Onder betere omstandigheden dan vorige week kon vandaag de wedstrijd tegen de naamgenoot uit Enschede gespeeld worden. Zo mooi als het weer gisteren was, was het vandaag evenwel niet, maar de opnieuw aanwezige cameraman kon in elk geval buiten blijven staan zonder risico op letselschade. Het veld was daarentegen nog niet bekomen van de aanslag en het beetje regen dat gedurende de wedstrijd viel, maakte het er niet beter op. Wat op zichzelf ook niet goed was, was de selectie waaruit Gerald Willems kon kiezen. Daardoor stond vandaag niet het sterkste team op de mat. En dat terwijl vandaag wel de 3e periode start en Sportclub Rijssen heeft aangegeven die te willen pakken. Er moesten vandaag dus punten gehaald worden. Bovendien was het tijd voor revanche voor de buitengewoon slechte uitwedstrijd.

Sportclub komt goed uit de startblokken, maar weet de eerste kansen niet om te zetten in een score. Sportclub werkt hard waardoor Enschede niet aan de opbouw toekomt. In de eerste fase van de wedstrijd komen ze zelden over de middellijn. Sportclub was daardoor veel in balbezit en creëerde diverse kansen. Na 36 minuten spelen scoort Sportclub het eerste punt. Jordy Schreurs scoort uit een aanval die halverwege de eigen helft begint bij Marthijn Schottert. Die geeft de bal op links aan Tijs Theijink die deze doorspeelt op Jordy. Die speelt zichzelf vervolgens mooi vrij en schiet de bal langs de handen van de graaiende doelman links binnen. 1-0.

Gaande de wedstrijd wordt Enschede sterker en wordt het een gelijkwaardige wedstrijd die aan weerszijden kansen oplevert. Tegen het einde van de tweede helft is Enschede zelfs de sterkere ploeg, omdat Sportclub noodgedwongen de wedstrijd met 10 man moet uitspelen. Desondanks weet Enschede ook in de tweede helft niet tot scoren te komen. Steeds stranden ze op de hardwerkende achterhoede van Sportclub. En komen ze er een keer langs of krijgen ze een schot op doel, dan is er altijd nog de doelman Tom Markvoort die enkele prima reddingen verricht. De beste kansen waren er evenwel voor Sportclub, maar die leverden helaas ook geen punt op. De strijd eindigde na 93 minuten spelen in een verdiende overwinning voor Sportclub, waarna de selectie met een goed humeur kan meedoen aan de Crazy Bingo.