25 June 2019

Vandaag spelen we een uitwedstrijd in Nijverdal. We verzamelen daarom - als een stel ramptoeristen - bij sporthal De Stroekeld, waar vrijdagochtend nog brand uitbrak. In Nijverdal treffen we een team dat, net als Sportclub, nog maar 1 punt bij elkaar gevoetbald heeft en dus een directe concurrent is op de ranglijst. Op voorhand lijkt dit dus een spannende wedstrijd te worden. En de serieuze warming up van de groen-witten doet vermoeden dat ook bij hen bekend is wat er op het spel staat.

Na de aftrap is Sportclub de betere partij. De eerste tien minuten spelen wij veelal op de helft van SVVN en krijgen een paar goede kansen op de voorsprong. Even later een uitval van SVVN, die resulteert in een corner. Deze wordt bij de tweede paal ingekopt, waardoor SVVN, tegen de verhouding in, op voorsprong komt. Opnieuw proberen wij de aanval te zoeken, maar moeten oppassen voor hun snelle spitsen. Vlak voor rust krijgen wij ook een corner en deze wordt ook door onze spits bij de tweede paal ingekopt. Niet veel later gaan we met een 1-1 stand de rust in.

In de tweede helft een aantal wisselingen. We gaan meteen vanaf de aftrap op zoek naar de voorsprong en krijgen een goede kans. Helaas geen doelpunt. Het spel golft daarna op en neer. Hierbij wordt veelal voor de lange bal gekozen en te weinig gevoetbald. Er zit te weinig rust in het spel van Sportclub, waardoor vaak niet voor de opbouw wordt gekozen. Het is SVVN dat opnieuw de leiding neemt, omdat een vrije trap van achteruit bij ons verkeerd wordt ingeschat. Nogmaals proberen wij er alles aan te doen. Door een wisseling van posities wordt Sportclub sterker en SVVN duidelijk nerveus. Menigmaal wordt een aanval van Sportclub gestopt door de bal blind weg te werken en vaak over de achterlijn. Iets dat vele hoekschoppen oplevert. Een paar minuten voor tijd maken wij dan ook de verdiende 2-2. En de winnende 3e blijft helaas uit, want die wordt uit een hoekschop op de paal gekopt. Het is SVVN dat in de laatste minuut nog een grote kans krijgt. Onze keeper pakt deze bal goed en niet veel later fluit de goed fluitende scheidsrechter voor het eindsignaal.

Al met al een verdiend gelijkspel. We hebben met zijn allen hard gewerkt voor een goed resultaat. Volgende week gaan we opnieuw naar Nijverdal en dan spelen we tegen de Zweef. We gaan op zoek naar onze eerste overwinning.