19 April 2019

We verzamelen vandaag opnieuw bij De Stroekeld voor de wedstrijd tegen De Zweef op een dag dat het mooi weer zou zijn. Dat mooie weer liet nog even op zich wachten, maar een mooie dag werd het zeker. Dit in tegenstelling tot de verwachting voor de wedstrijd. De Zweef heeft namelijk een nieuw kunstgrasveld van behoorlijke afmetingen en dat lijkt op voorhand in ons nadeel. We zijn het niet gewend en we moeten het niet hebben van ons loopvermogen. En dat lijkt precies de speelwijze van De Zweef; met twee snelle spitsen loerend op de counter. Bovendien blijkt scoren de laatste wedstrijden lastig en er staat een forse doelman onder de lat aan de overkant.

Geheel tegen de verwachting in is Sportclub vanaf de aftrap de betere ploeg. Sportclub gaat goed uit de startblokken, is veel in balbezit, zoekt de aanval en is gevaarlijk. Als De Zweef al aan de bal komt, dan is dat maar voor even. Veel verder dan de middencirkel komen ze dan ook niet. En dat hadden ze bij De Zweef, die momenteel 4e staan, duidelijk niet verwacht.

Op het middenveld is Sportclub de baas en dat resulteert in enkele goede aanvallen, waaruit de voorhoede had moeten scoren. Dichterbij dan de lat komen ze helaas niet.

Geheel tegen de verhouding in komt De Zweef in de 23e minuut op voorsprong. Een misverstand tussen doelman en laatste man leidt tot een eigen doelpunt aan Sportclub kant. Gelukkig was de bal niet buiten de 16 meter geweest en dus kreeg De Zweef een vrije trap. Die wijziging van inzicht leidde bij de bediener van het scorebord tot veel onduidelijkheid en zo kon het gebeuren dat daar de stand 9-0 verscheen. Niet veel later, in de 27e minuut, is het dan toch raak. Opnieuw is een misverstand in de defensie van Sportclub de oorzaak, maar dit maal telt de score wel. 1-0. En volgens het scorebord 9-1.

In de laatste 8 minuten houden beide teams elkaar in evenwicht, zodat de ruststand uitkomt op 1-0. Niet geheel terecht, want Sportclub had een strafschop moeten krijgen toen Melvin binnen de 16 meter tegen de grond gewerkt werd. Maar - gelet op het spelbeeld - is er zeker nog vertrouwen in een goede afloop. Er zijn vandaag kansen de wedstrijd te winnen.

De rust wordt door Sportclub gebruikt om het team op enkele posities aan te passen. Eén van de opvallendste aanpassingen was dat Milan in de spits kwam te staan. En dat hebben ze bij De Zweef geweten. Hij scoorde maar liefst 4 keer.

De eerste was een schot van afstand over de uit zijn doel gelopen doelman. Na vijf minuten is het 1-1. De tweede keer kon hij scoren uit de rebound. Sandro wist voor de tweede maal de lat te raken, maar ditmaal was Milan attent en tikte de bal van dichtbij binnen. De derde was een 'Rabona'. Voor de mensen die niet weten wat dat is enige uitleg: met de nodige oefening is het mogelijk de bal - in dit geval met rechts - achter je linkerstandbeen langs in het doel te schieten. Zonder de nodige oefening trap je waarschijnlijk jezelf onderuit, maar dat terzijde. Opnieuw kwam de doelman uit en dit keer was hij gedwongen door te lopen tot buiten de 16 meter. Daar verloor hij de bal en was het opnieuw Milan die de bal op een fraaie wijze scoorde. 1-3. En de vierde was een schot van net buiten de 16. 1-4. De wedstrijd was in 20 minuten tijd volledig gekanteld.

Daarna vond bijna iedereen het welletjes. In de resterende 10 minuten zakte het spel van beide teams ver weg en kon na het eindsignaal de eerste, dik verdiende winst voor Sportclub genoteerd worden. Volgende week thuis tegen DETO gaan we opnieuw voor de winst.