25 June 2019

Na de prima wedstrijd van vorige week staat vandaag weer een belangrijke wedstrijd op het programma. Sportclub ontvangt vandaag DETO dat momenteel om dezelfde plaatsen speelt. Zaak dus om de goede lijn van vorige week door te zetten en opnieuw 3 punten te pakken.

Sportclub neemt vanaf het beginsignaal het initiatief in de wedstrijd. Op het middenveld worden veel duels uitgevochten, waarbij wij meestal als sterkste uit de strijd komen. Achterin geven we weinig weg en aan de andere kant krijgen we behoorlijk wat kansen. We komen dan ook na dikke 10 minuten voetballen op een 1-0 voorsprong. Niet veel later opnieuw een goede kans in een 1 tegen 1 situatie, waarbij keeper van DETO de bal redt. Vlak voor rust scoort onze spits opnieuw. We gaan dan ook met een verdiende 2-0 voorsprong de rust in.

De tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Wij krijgen opnieuw een aantal kansen, maar het is DETO dat met een afstandsschot de spanning terugbrengt in de wedstrijd. Ondanks de fysieke kracht van de tegenstander blijven we goed voetballen en komt de overwinning niet in gevaar. We krijgen nog een goede kans die voor het al lege doel wordt gemist.

En dus wint de JO15 opnieuw en lijkt de weg naar boven gevonden. Het resultaat is een verdienstelijke 6e plaats op de ranglijst. De komende 2 weken geen competitie. Volgende week spelen we vriendschappelijk thuis tegen Haarle.