19 April 2019

Het was vandaag koud en er stond de hele dag al een straffe wind, maar tot aan de wedstrijd van het eerste was het droog gebleven. De aftrap was blijkbaar het signaal om daar verandering in te brengen. Gedurende de eerste helft was er een klein beetje regen. In de tweede helft ging dat over in een beetje sneeuw en hagel. Om daarna over te gaan in een stevige bui, die meer aan de winter deed denken. Tegen het einde van de wedstrijd kwam gelukkig ook de zon er weer door, maar toen was het leed al geschied. Sportclub verloor met 3-5, maar had tot de laatste 10 minuten zicht op een gunstiger uitslag.

Vandaag stond Sportclub voor de tweede maal tegenover Sportlust Glanerbrug. Een pittige tegenstander die bovenin de competitie meedoet en de vorige keer met maar liefst 9-2 won. Dat was in de winter onder vergelijkbare condities. Op het ijzig koude complex met kunstgras had Sportclub toen geen schijn van kans en dat was vandaag anders. Kansen waren er vandaag namelijk wel.

Na het eerste fluitsignaal van Mevrouw Wissink begint de wedstrijd die zeker tot de 20e minuut gelijk opgaat. In de 31e minuut maakt de verdediging van Sportclub een klein foutje en daarvan profiteert Sportlust gelijk. En dat was niet verdient. In de 34e heeft Sportclub de kans de stand weer in verhouding te brengen met het spelbeeld. Damir Delic scoort de 1-1. Lang kon men daarvan niet genieten, want Sportlust is direct daarna trefzeker. In de 36e minuut wordt het 1-2. In de 46e minuut is Sportlust nogmaals trefzeker. Door een misverstand in de defensie kan Glanerbrug vrij inkoppen. 1-3 En daarmee lijkt de score dezelfde kant op te gaan als de vorige keer. Een eigen doelpunt van Glanerbrug brengt Sportclub in de 71e minuut op 2-3 en ontstaat er een zeker geloof in een een goede uitslag. In de 78e minuut gaat Marco Stegeman diep en wordt neergelegd in de 16 meter. De strafschop wordt genomen door William Witten en die schiet netjes binnen. 3-3 En daarmee lijkt er een stunt in de lucht te hangen. Sportlust dacht daar anders over en scoort in de 81e de 3-4 en in de 86e 3-5. Een hattrick voor de rechtsback van Glanerbrug, die de kans krijgt door slordigheden bij Sportclub. Dat leidde voor trainer Willems tot de conclusie dat het betere resultaat dan de vorige keer toch wel teleurstellend was.