19 May 2019

In de vorige wedstrijd werd de nummer 3 van de ranglijst DETO verslagen en vandaag staat de nummer 2 Oranje Nassau op het programma. Ook in Almelo bestaan nog titelaspiraties en ook die tweede plaats is nog lang niet zeker. Er staat met andere woorden wat op het spel. Voor Sportclub is het alleen zaak de goede lijn vast te houden en zich te revancheren voor de bekerwedstrijd die aan het begin van het seizoen dik werd verloren. Om niet te spreken van de totale off-day van vorig jaar, toen Sportclub de wedstrijd aan ON liet. Het is vandaag dus tijd om een goed resultaat neer te zetten. De uitgangspositie is goed: De selectie is volledig en fit en over de opstelling valt te melden dat spits Justin vandaag voorstopper staat.

Vandaag dus naar Almelo op een dag dat op enkele plaatsen in Nederland sneeuw ligt en in Rijssen ijskoude regen naar beneden komt. In Almelo is en blijft het, ondanks de donkere wolken, gelukkig op een enkel spatje na droog. De koude wind maakt het echter verre van prettig langs de lijn. En ook in het veld speelt de wind de spelers parten, wat leidt tot de vraag om een zwaardere bal, die er natuurlijk niet is. We hebben gedurende de wedstrijd noodgedwongen wel verschillende ballen geprobeerd, omdat er links en rechts van het veld een brede sloot ligt, maar dat terzijde.

Na het eerste fluitsignaal van de goed fluitende scheids Hams heeft geklonken, start er een rommelige wedstrijd. Geen van beide teams komt in het spel, waardoor er over en weer veel balverlies is. De wedstrijd speelt zich daardoor veel op het middenveld af. Aan die rommelige fase komt een eind als onze spits diep wordt gestuurd en keurig afrondt. 0-1. ON wisselt daarna op 4 plaatsen, komt beter in de wedstrijd en weet een paar keer onder de druk uit te komen. Maar telkens werd er door onze achterhoede goed verdedigd en vlak voor rust is er nog een goede redding van onze keeper nodig om de voorsprong vast te houden.

In de rust werd door Sportclub gewisseld op aantal posities. We wilden daarmee proberen de beperkte voorsprong vast te houden. ON moest vandaag winnen om nog uitzicht te houden op het kampioenschap en zet nog meer druk. Niet veel later valt dan ook de gelijkmaker binnen. 1-1. Een ON-speler verliest het dan van zijn emoties en mag met rood het veld verlaten, waardoor Sportclub meer ruimte krijgt en daar maximaal van profiteert. Vanuit het middenveld wordt onze spits langs de linkerflank diep gestuurd. Diens voorzet wordt bij de 2e paal binnengetikt. 1-2. Niet veel later maken we uit een counter de 1-3 en lijkt de wedstrijd gespeeld. ON herpakt zich echter en maakt het vlak voor tijd nog spannend door de 2-3 te maken. In de slotfase verdedigt Sportclub met man en macht en dan klinkt het verlossende eindsignaal en kan opnieuw een winstpartij worden genoteerd.

Sportclub wint dus opnieuw en zet de ingezette reeks voort (10 punten uit de laatste 4 wedstrijden) en daarvan is vandaag ON het slachtoffer. ON verliest en haakt daardoor af in de titelstrijd. Volgende week, 11 mei a.s., staat de nummer 4 van de ranglijst Sportclub Daarle op de mat. Opnieuw een sterke tegenstander en het zou mooi zijn als ook die met 0 punten naar huis kunnen.