15 July 2019

Het mogelijke kampioenschap van het 3e werpt zijn schaduw vooruit. Omdat iedereen daar bij wil zijn, spelen we vandaag om 11.30u. En dat is vroeg. Zeker voor enkelen aan de zonnebril te zien. De, om andere redenen dan voetbal, niet geheel fitte selectie is ditmaal aangevuld met Jordy, Devlin en Jasper, zodat we 2 wissels hebben. En daarmee staat er op deze mooie zaterdagochtend een op meerdere plaatsen gewijzigd team op de mat tegen koploper Juventa 3. Een team dat ons ligt. In de uitwedstrijd speelden wij, ik denk onze beste wedstrijd van het seizoen, en werd nipt met 1-0 verloren.

Vanaf de aftrap ontstaat een wedstrijd waarin geen beide teams lekker in de wedstrijd zit. De strijd gaat weliswaar gelijk op, maar een fantastische wedstrijd om te zien wil het maar niet worden. Aan beide kanten worden daarvoor te veel fouten gemaakt. Sportclub is in de eerste helft nog het dichtst bij een punt, maar raakt de paal. Ruststand 0-0.

Ook na de rust wil het nog niet echt lukken, maar Sportclub creëert 2 behoorlijke kansen. En dat hadden best doelpunten mogen zijn. En als deze wedstrijd verloren zou zijn gegaan, dan hadden we het daar nog wel eens over gehad denk ik.

En als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het wel. Juventa scoort in de eerst volgende aanval en komt op voorsprong. 0-1. En daarmee lijkt het Sportclub wakker te schudden. Opeens heeft men elkaar gevonden en dan gaat het crescendo.

Jordy scoort de eerste treffer van Sportclub. 1-1 Sportclub countert en stuurt Jordy op pad die een voorzet geeft op Hassan die de bal hoog in het doel schopt. 2-1. Enkele minuten later is het opnieuw raak. Ditmaal geeft Matthijs de voorzet op Devlin die vanaf midden voor het doel raak schiet. 3-1. Daarna omspeelt Jordy de doelman en tikt eenvoudig binnen. 4-1. Opnieuw een counter, waarbij Marnix diep wordt gestuurd en klaar legt voor Jordy die de niet heel lekkere voorzet toch weet te verzilveren en de eindstand bepaalt op 5-1.

Na een nipt verlies de vorige keer was ditmaal de eindstand een duidelijke overwinning en het eerste verlies dit seizoen voor Juventa. Daarbij viel toch vooral op hoe lang het bij Sportclub duurde voordat men elkaar had gevonden en uitgedokterd hoe het spel tegen Juventa gespeeld moest worden. Desalniettemin toch een prachtig resultaat en dus konden we allen op tijd naar Almelo waar Sportclub 3 tegen PH kampioen kan worden.