19 May 2019

De goede reeks van de afgelopen weken kan vandaag worden voortgezet tegen Sportclub Daarle, dat momenteel op de 4e plek staat. Zoals vorige week beschreven zou het goed voor de competitie zijn als we ook vandaag de punten pakken. En daarmee hebben we onszelf een leuke opdracht gegeven. Want Daarle heeft een goed team. Daarle zijn we namelijk in de beker ook al tegengekomen en dit was destijds een zware wedstrijd die uiteindelijk eindigde in een 3-3 gelijkspel. En als we de winst pakken doen we ook onszelf een enorm plezier, want het staat allemaal heel dicht bij elkaar op de ranglijst.

De eerste tien minuten heeft Sportclub het moeilijk met Daarle. Met hun snelle voorhoede komen ze direct al tot een aantal kansen. Onze keeper kan nog een paar keer goed ingrijpen, maar kan niet voorkomen dat we al vlot op een 0-1 achterstand komen. Sportclub speelt en die fase veelal op de counter en kan hieruit ook gevaarlijk worden. Niet veel later valt dan ook de 1-1 binnen door een schot van buiten de 16 meter. En even later staan we zomaar voor met 2-1. Dan is het weer de beurt aan Daarle. Door enkele fouten staan na een korte tijd weer achter met 2-4. Sportclub geeft niet op en probeert de weg naar voren weer te vinden. Het spelbeeld is nu anders en ook wij krijgen weer een aantal mogelijkheden. Vlak voor rust maken wij de 3-4 en aansluitingstreffer met een rake kopbal uit een hoekschop. Gezien de eerste helft komen we met deze stand goed weg. Ruststand 4-4.

De eerste helft ging dus gelijk op en op basis van het spelbeeld spreken enkelen de verwachting uit dat het vandaag ook 8-8 kan worden. We wisselen nogmaals en zetten we ons achterhoede iets ander neer om meer tegendoelpunten te voorkomen. Vanaf de aftrap gaat Sportclub direct opzoek naar de voorsprong. Deze valt uit een goed uitgespeelde aanval. We creëren nog een aantal kansen en maken ook de 6-4. De wedstrijd is daarmee nog steeds niet gespeeld. Het spel gaat over en weer, waarbij wij in de 2e helft wel de betere ploeg zijn. Daarle maakt nog wel de 6-5 en daarmee wordt het nog even spannend. Onze spitsen zijn vandaag zeer scherp, zodat er uiteindelijk 9-6 op het scorebord komt te staan.

De wedstrijd van vandaag was voor de (neutrale) toeschouwer een geweldige belevenis. Ze werden vermaakt met een hele serie mooie doelpunten. Dat de wedstrijd, zoals verwacht in de rust, niet in een gelijkspel eindigde was te danken aan de verdediging van Sportclub. De aanval deed namelijk ongeveer wat tijdens de rust verwacht werd en scoorde er maar liefst 5! Dat Daarle niet tot een gelijke score kwam, was te danken aan de verdediging die hen het scoren belette en daardoor maar (!) tot 2 doelpunten kon komen.

De eindstand was een knotsgekke 9-6 en een door hard werken verdiende overwinning. Het gevolg laat zich op basis van de inleiding raden. Daarle duikelt naar de 8e plek. En Sportclub stijgt door naar de 5e plek, waardoor de laatste wedstrijd van het seizoen, de wedstrijd tegen ASV buitengewoon belangrijk wordt. Als ten minste een goed resultaat wordt behaald in Tubbergen tegen TVC'28. Onze eerst volgende wedstrijd op 18 mei a.s..