26 June 2019

Vandaag dus de wedstrijd tegen TVC'28. De hekkensluiter van de competitie met slechts 1 winstpartij. Echter, TVC is thuis nog ongeslagen en Sportclub reist af met een niet geheel fitte selectie. Toch is de verwachting dat Sportclub, mede gelet op de goede reeks tegen hoger geplaatste teams, de wedstrijd van vandaag winnend moet kunnen afsluiten en aansluiting kan vinden bij de top 4. Ware het niet dat vandaag ook de WK kwalificatie is en dat houdt de gedachten bezig.

Vanaf het begin van de wedstrijd gaat de bal over en weer. Rommelig voetbal met weinig uitgespeelde kansen. Het is vooral TVC dat er bovenop zit en ons geen kans geeft om in ons spel te komen. Naar mate de wedstrijd vordert, komen we dan toch beter in de wedstrijd en krijgen een aantal kansen maar de keeper van TVC zit overal goed bij. TVC is alleen uit een hoekschot gevaarlijk, die door ons van de lijn wordt gehaald. We gaan dan ook met een 0-0 de rust in.

In de tweede helft komen er een drietal wissels bij ons in de ploeg. We gaan vanaf de aftrap direct op zoek naar de voorsprong. Deze valt binnen doordat onze spits de bal over de uitgelopen keeper lobt.  Niet veel later een aanval over links en de 0-2 valt binnen. De wedstrijd lijkt gespeeld en als we dan vergeten om de 0-3 te maken, krijgt TVC toch weer hoop. Ze strijden door en wij kunnen niet voorkomen dat uit een vrije trap de aansluitingstreffer wordt gemaakt. Ook nu krijgen we weer kansen om de voorsprong uit te bouwen, maar het is TVC die de 2-2 maakt uit een corner en niet veel later beëindigd de scheidsrechter de wedstrijd.

TVC blijft thuis ongeslagen en voor Sportclub had er meer ingezeten. Of het de warmte, het donkere kunstgras, de instelling of een combinatie was dit alles is niet bekend, maar feit was wel dat dit vandaag niet de beste wedstrijd van de afgelopen weken was. Sportclub mag zich gelukkig prijzen met een gelijkspel. Voor de ranglijst is het jammer. Vandaag was de gelegenheid om 3 plaatsen te stijgen naar de 4e plek, maar helaas. Hoe dan ook. De wedstrijd is gespeeld en dus kan men zich volledig concentreren op de WK kwalificatie Fortnite. Kinderspel? Nee, niet echt. De winnaar van de kwalificatie ontvangt €3 miljoen. Veel? Mwah, dat valt wel mee. In totaal keert Epic Games dit jaar $100 miljoen in prijzengeld uit. Het grootste deel daarvan, $30 miljoen, valt van 26 tot 28 juli a.s. te winnen bij het wereldkampioenschap. Inderdaad. Net iets meer dan in de 2e klasse KNVB.

Volgende week de laatste wedstrijd van deze competitieronde thuis tegen ASV ’57 uit Aadorp.

Foto's: Nijkamp&Nijkamp