26 June 2019

Na de geweldige wedstrijd van vorige week staat vandaag het bekende team weer op de mat. Geen aanpassingsmoeilijkheden vandaag en dus kunnen we direct van start onder het toeziend oog van de landelijke politie. Tegenstander is Blauw Wit, dat een directe concurrent is op de ranglijst.

En dat deed Sportclub ook. In de openingsfase van de wedstrijd was Sportclub de beste van het veld. Dat enorme overwicht leidde kort achter elkaar tot 3 behoorlijke kansen. Helaas stond het vizier niet scherp en werd geen punt gescoord. Blauw Wit had het met andere woorden moeilijk in de beginfase, maar in de eerste de beste aanval waarin ze gevaarlijk konden worden was het direct raak. 0-1 Daarvoor was wel een vrije trap nodig die in eerste instantie in de muur belandde. De rebound kon net voor de achterlijn worden voorgezet en daarbij kreeg doelman Ronnie de bal net niet onder controle, waardoor deze van dichtbij kon worden ingetikt.

Sportclub kijkt dus geheel tegen de verhouding in tegen een achterstand aan. Dat lijkt iedereen op scherp te zetten en niet veel later ligt ook de eerste van Sportclub er in. Jasper geeft een mooie dieptepass op de sprintende Van de Wurp, die de bal controleert en van dichtbij tegen de doelman schiet. De terugkomende bal weet hij wel goed te raken en hij scoort in de rechterhoek. 1-1.

Enkele minuten later verschijnt Sander plots in de spits.Hij kapt en draait en schiet de bal van afstand binnen. 2-1.

Na aanslag op Tim neemt Nurdin op de rechterflank de vrije trap. Deze trap op maat belandt bij de 2e paal en kan daar worden ingekopt door Van de Wurp. 3 1 En tegen het einde van de eerste helft weet Sportclub nogmaals de bal in het doel te schieten. Opnieuw is het Jasper die Van de Wurp wegstuurt, die de bal meeneemt en daarbij ook de uitgekomen doelman raakt. Hoewel hij de bal daarna netjes binnenschiet, wordt deze door de scheids afgekeurd.

In de rust kan Sportclub op adem komen. Niet alleen is er een beperkt aantal wissels het is ook warm. De rust moet helaas ook gebruikt worden om de schade op te nemen. De eerste helft heeft maar liefst 5 geblesseerden opgeleverd en dus moet er anders gespeeld worden.

En dat is duidelijk te zien. Sportclub heeft de verdediging versterkt ten koste van de aanval. Sportclub speelt daardoor veel op eigen helft en komt er nauwelijks meer uit. Blauw Wit is daarom veel in balbezit, maar weet dat niet om te zetten in gevaarlijke aanvallen. Zelfs als Sportclub noodgedwongen met 10 man verder moet, weet Blauw Wit daarvan niet te profiteren. Zelfs als een speler van Sportclub met geel op de bank mag bijkomen, is Blauw Wit niet bij machte de verdediging van Sportclub te slechten. Die staat vandaag als een huis. En tot overmaat van ramp scoort Sportclub de 4e. In een van de schaarse counters is Sportclub effectief. Ditmaal krijgt de geblesseerde Tim lekker mee van Tycho. Hij verbijt zich en trekt een sprint. Met een laatste krachtsinspanning rost hij de bal richting doel en raakt de doelman. De bal ging echter zo hard dat die achter Tim voor de voeten van de aankomende Matthijs valt die direct uithaalt en scoort. 4-1.

Door weinige wissels en de grote hoeveelheid in de wedstrijd opgelopen blessures is het spel van Sportclub in de tweede helft niet goed. Knap is wel dat men door goed teamspel toch de wedstrijd heeft binnengehaald. En daarmee doet Sportclub goede zaken.