26 June 2019

Sc. Rijssen JO15-1 – ASV’57 JO15-1 4-1  (2-1)

Vandaag de laatste wedstrijd van de competitie tegen ASV uit Aadorp. Gezien de ranglijst zal dit een spannende wedstrijd kunnen worden. ASV staat net onder Sportclub met een punt en een wedstrijd minder.

We zien dan ook in het begin van de wedstrijd een gelijk opgaande strijd met mogelijkheden over en weer. Na ongeveer 15 minuten spelen wordt onze linksbuiten diep gestuurd en deze legt de bal panklaar voor onze spits, die de bal in het lege doel weet te schuiven. 1-0. ASV laat het er niet bij zitten en gaat op zoek na de gelijkmaker. Een afgeslagen voorzet belandt voor de voeten van hun middenvelder en deze wordt vast in de kruising geschoten. 1-1. Met nog een minuut te spelen lijkt het dat we met een gelijkspel gaan rusten, maar onze keeper heeft een perfect lange bal in huis, die hij bezorgt bij onze spits. Oog in oog met de keeper van ASV schiet hij Sportclub weer naar een voorsprong. Ruststand 2-1.

De tweede helft wilden we proberen de 2-1 uit te bouwen. We gaan dan ook op zoek naar meer doelpunten. De 3-1 valt uit een afstandsschot van onze midhalf. Dit schot met een perfecte boog laat de keeper van ASV kansloos. 3-1. Het is nu ASV dat het laat lopen. Vlak voor tijd maken we dan nog de 4-1. En dan fluit de goed fluitende scheidsrechter voor het eindsignaal en is de overwinning binnen.

Daarmee zit het seizoen er op. Na een onwennig begin werden de resultaten alsmaar beter. In de laatste 7 wedstrijden bleven we zelfs ongeslagen. De enige dissonant dit seizoen was de wedstrijd tegen TVC'28. Het gelijkspel tegen de hekkensluiter kost ons 3 plekken op de ranglijst, waardoor Sportclub uiteindelijk op een nog altijd zeer verdienstelijke 6e plaats is geëindigd. Een mooi resultaat dus voor een eerste seizoen in de 2e klasse. Jongens, opnieuw knap gedaan.