19 August 2019

Zo rond het middaguur ontstaat er op De Koerbelt enige verwarring. Er gaan diverse namen rond en opstellingen en die klinken geen van allen logisch. 's Middags blijkt vlak voor vertrek een van die verhalen te kloppen. Doelman Ronnie Nijland staat vandaag in de spits en belooft het meegereisde publiek ten minste 1 treffer. Zijn plek in het doel wordt waargenomen door Jay van de Waal, een speler van de JO15. Aangezien het de laatste wedstrijd van het seizoen is, is dit een mooi moment om eens kennis te maken met het grote mannen voetbal. De verdediging is vandaag versterkt met Victor van Rijk, eveneens van de JO15. Hij staat op de rechts back positie, waardoor Mert Kök schuift doorschuift naar de rechts half positie. In de spits vinden we ook Milan Bak, de laatste versterking van de JO15. Terug van een blessure zijn Robin en Marnix. En zo staat er een op vele plaatsen aangepast team op het veld in Nijverdal. Achteraf gezien misschien wel een op te veel plaatsen aangepast team, want de gehele wedstrijd zien we eigenlijk geen enkele lekker lopende aanval, maar goed daar maalt vandaag niemand om. Het is zoals gezegd de laatste wedstrijd en over 2 uur begint de zomerstop.

Na het eerste fluitsignaal start het avontuur, want dat mag je deze opstelling wel noemen, en dat gaat redelijk totdat De Zweef een strafschop krijgt. De sliding zag er van een afstand ernstiger uit dan het was. Alle spelers van Sportclub die er dichtbij stonden zagen er geen overtreding in, maar de scheids wel. 1-0.

Ook bij het tweede punt van De Zweef krijgen ze hulp, maar ditmaal van Sportclub. Een uittrap pakt verkeerd uit en komt voor de voeten van de aanval van De Zweef en die ronden netjes af. 2-0.

Na de rust krijgt Sportclub de eerste echte kans. Milan krijgt de bal diep, haalt uit en schiet de bal hard op de lat. Het is De Zweef dat opnieuw weet te scoren. Ditmaal komt de rebound van een vrije trap net buiten de 16 voor een speler van De Zweef die zich niet bedenkt en de bal in het dak van het doel jaagt. 3-0. Na de zoveelste hoekschop van De Zweef weet bij Sportclub niemand de bal weg te werken. De zweef scoort opnieuw. 4-0. Bij een van de vele verdedigende acties van vandaag weet Michel de bal niet onder controle te krijgen. Bij die actie blesseert hij zichzelf, waardoor De Zweef een vrije schietkans krijgt en de 5e scoort. 5-0. Tegen het einde van de wedstrijd krijgt Sportclub toch nog enkele kansen, maar weet die niet om te zetten in een punt.

De wedstrijd eindigt dus met een nederlaag en is de belangrijkste conclusie dat Ronnie geen basisplaats als spits heeft verdiend. Wij zien hem volgend seizoen toch graag weer onder de lat. Het seizoen zit er op. Een seizoen met dieptepunten en met enkele hoogtepunten, zoals de wedstrijd tegen Juventa. Met name die wedstrijd liet zien dat met een klein beetje extra veel meer mogelijk is en dat is een mooi vooruitzicht. Rest mij de leider Sabahittin Kök en iedereen die dit seizoen heeft willen vlaggen en meedoen hartelijk te danken en een prettige vakantie te wensen.