19 August 2019

Vanmorgen de één na laatste wedstrijd van dit seizoen. Uit naar Deto. Het altijd lastige Vriezenveen die de mouwen opstropen en poetsen. Iedereen wist hoe de vlag erbij hing bij ons! We moesten winnen want we werden op de hoogte gehouden van de wedstrijd van Almelo ( onze concurrent ) en die waren al aardig op weg. Nu wij nog. 

We begonnen sterk maar Deto had achterin een paar mannetjesputters staan die gelijk duidelijk maakten dat ze het ons niet makkelijk zouden maken. Nou dat wisten we vooraf al wel en dat hadden we de spelers ook even laten weten. Er zou geknokt moeten worden. Na 5 minuten komen we door goed te combineren, na een pass van Suus op Sertan verdiend op 0-1. Deto wordt gelijk boos en begint met lange ballen gauw thuis voetbal ons spel te ontregelen wat ze aardig lukt. We zijn weer wat onrustig en af en toe ontsnapt er één van Deto richting Daan B die ons weer behoed voor de ( verdiende ) gelijkmaker. Na 12 minuten schiet Sertan op de lat en daarna missen we nog 2 goede kansen. En dan ? Ja hoor de kleinste man van het veld had een rood shirt aan en begon van achteruit bij Deto een rush richting Daan B en mocht gewoon doorlopen want hij was zo klein, laat maar lopen. Keeper moest eruit en was kansloos en terecht wat boos.1-1

De rest van de éérste helft bleef hetzelfde, wij waren de baas maar Deto bleef gevaarlijk via de counter en lange bal naar voren omdat we vaak al met veel mensen voorin zaten en achterin soms in ondertal zaten maar we haalden de rust zelfs nog met een 1-2 voorsprong door een doelpunt van Daan T. Niets aan de hand nog maar als leiders waren we er nog niet gerust op ( mede door de stand bij Almelo). Na de rust wordt onze nachtmerrie werkelijkheid want Deto knalt alles naar voren en één keer lukt het dan ook nog om te scoren 2-2 . Dat wilden we juist voorkomen en als Daan B de eigenlijke 3-2 goed naast kijkt zijn wij aan de beurt maar wat hebben we hier even gezwijnt!!

Daan T raakt de buiten kant paal. Keeper in de weg.  Deto hing met 6 man voor de goal. De bal wou er niet in. Dan breekt een speler van Deto uit en gaat 1op 1 richting Daan B die gaat vol lef voor de bal en dat doet de speler van Deto begrijpelijk ook maar die is te laat en raakt Daan vol op zijn onderbeen. Gewoon een domme overtreding maar als ik de scheids hier op duid begint hij erover of we anders niet kunnen winnen! Wat? Die heb ik maar even duidelijk gemaakt dat we gekomen zijn om te voetballen! Na een welgemeend sorry en Daan die weer stond konden we verder. De keeper van Deto durfde de bal niet uit te schieten en besloot en rollertje naar de zijkant te geven. Hier stonden onze aanvallers op te wachten en riepen al en Daan T was er als de kippen bij 2-3. 

Dan gaan we tactisch weer iets aanpassen en gaat het snel. Bij een corner schiet Heywad binnen. 2-4 ( hartslag werd weer wat rustiger).  Dan gaan we eindelijk weer voetballen, combinaties om te smullen en dieptepasses het kwam allemaal voorbij en Sertan drukt af na 2 man van Deto het bos in te hebben gestuurd. 2-5 ( hartslag weer normaal). Daan T is weer erg scherp voorin op fouten bij de tegenstander en profiteert hiervan voordat hij de 2-6 aantekend. De 2-7 van Heywad was een voorbeeld van hoe je traint. De voorzet kwam van onze rechterkant op de rand 16. Rustig aannemen omdraaien klaarleggen en schieten. Mooie goal en een geruststellende uitslag.

Woensdag weer!!