17 September 2019

Sportclub Rijssen JO17-1 - HHC JO17-3 2-3 (1-3)

De eerste wedstrijd van dit seizoen is een bekerwedstrijd tegen HHC uit Hardenberg. Dit seizoen gaan we starten in de JO17 competitie. We hebben er inmiddels twee weken trainen opzitten en de meesten zijn wel klaar voor de eerste wedstrijd.

Vanaf het begin van de wedstrijd is het HHC die gevaarlijk is met hun snelle voorhoede. Het is bij ons achterin nog zoeken en we geven daardoor een aantal mogelijkheden weg. Het is dan ook HHC dat via een corner de 1-0 voorsprong pakt. Daarna is het de beurt aan Sportclub. Uit een goed uitgespeelde counter maakt onze spits de 1-1. Hierna gaat het spel over en weer met kansen voor beide doelen. Het is HHC dat voor rust nog twee doelpunten weten te scoren. 1-3.

De tweede helft met een aantal wissels weten we steeds het initiatief te houden. We zijn de betere ploeg en gaan op zoek naar doelpunten. Onze tegenstander is de tweede helft niet meer gevaarlijk. Vlak voor het einde wordt HHC goed vastgezet en maken we de 2-3. We gaan nog opzoek naar de gelijkmaker en die zou ook terecht zijn geweest. Helaas blijft het bij een kleine nederlaag.

Al met al een goede eerste test voor ons team, waarbij we hebben gestreden voor een goed resultaat. Volgende week gaan we op bezoek in Gramsbergen.