14 October 2019

Sportclub Rijssen - Sportclub Daarle 2-3 (2-0)

De eerste echte wedstrijd van het seizoen en een thuiswedstrijd. Voor sommigen is het daarmee een eerste kennismaking met het gewijzigde eerste team. Voor anderen de eerste testcase. Vandaag staat namelijk Sportclub Daarle op de mat en dat is een tegenstander, waarmee we de competitie kunnen aangaan. Ook in de voorbereiding troffen we Daarle en toen was het nog zoeken. Vandaag gaat het om het echie en zullen we zien of we iets opgestoken hebben van die wedstrijd. Hoe dan ook de gelegeheid om het nieuwe scorebord in gebruik te nemen. Een bord dat overigens ook niet verder gaat dan 9.

Sportclub begint goed aan de wedstrijd. Al in de 2e minuut staat de eerste score op het bord. Hamza wordt diep gestuurd en is vanaf links direct trefzeker. 1 - 0. En daar laat Sportclub het niet bij. Het zet Daarle meteen en continu onder druk en daar weet Daarle niet onderuit te voetballen. Voor sportclub resulteert dat in enkele kansen en hoekschoppen, maar helaas niet in een score. Daar moeten we tot de 31e minuut op wachten. Middden voor het doel komt Pepijn in balbezit en jaagt de bal vanaf afstand in de kruising. Het doelpunt wordt echter afgekeurd vanwege buitenspel en daar zijn wel wat twijfels bij. Maar goed, vlak voor rust is het dan toch raak. Damir jaagt door op een terugspeelbal en onderschept die. Met veel moeite weet hij de bal voor de achterlijn te achterhalen, waarna iedereen dacht dat hij de bal zou terugleggen op de aankomende Pepijn. Tot ieders verrassing plaats hij de bal in de verre hoek en scoort. 2 - 0.

Sportclub kan met andere woorden met een goed gevoel aan de thee al zal het daarna wel moeten opletten. Vanuit de oefenwedstrijd weten we dat Daarle prima in staat is te scoren en een stevige, zo niet harde partij voetbal kan spelen. Een herinnering die in de tweede helft meer dan waarheid wordt. Al vroeg in de tweede helft maakt Daarle de aansluitingstreffer. Na een afgeslagen aanval belandt de bal in de 48e minuut met een boog voor de voeten van een inkomende speler van Daarle die de bal in het doel ramt. 2 - 1. Dat geeft Daarle, dat beter in de wedstrijd zit, hoop. Sportclub blijft, ondanks de extra inzet van Daarle, hetzelfde spelletje spelen en kan regelmatig gevaarlijk worden, waarop Daarle diverse malen stevig moet ingrijpen, wat wel blessures maar verrassend genoeg geen kaarten oplevert. En dan begaat Sportclub in de opbouw een dure fout. Midden voor het doel wordt onnodig balverlies geleden. Die buitenkans wordt in de 59e minuut gepromoveerd tot doelpunt. 2 - 2. Slordig, maar er zijn kansen. Helemaal als een speler van Daarle in de 68e minuut een kopstoot uitdeelt en met rood kan vertrekken. Met twintig minuten te gaan opent dat voor Sportclub de mogelijkheid de wedstrijd naar zich toe te trekken. Geheel tegen de verwachting in is het Daarle dat in de 83e minuut de 3e scoort. Ditmaal uit een strafschop. 2 - 3. De laatste minuten gaan verloren met allerlei blessures die Daarle schijnt op te lopen. Sportclub dringt nog wel aan, maar is in de resterende speeltijd niet meer in staat te scoren en geeft daarmee de winst uit handen.