14 October 2019

Na de goede overwinning tegen De Zweef vorige week kregen we vandaag Sportvereniging Broekland op bezoek. Een tegenstander die we nog nooit eerder tegengekwamen en de thuisbasis net voorbij Raalte heeft.

Zonder onze vaste coach en aanvoerder, maar met een lekker muziekje in de kleedkamer begonnen we relaxed aan de voorbereiding van de wedstrijd. Helaas viel in de warming up een speler geblesseerd uit, die later overigens weer verrassend genezen bleek. Hierdoor hadden we ineens nog maar 1 wissel over en dat is wel wat anders dan de gebruikelijke 4.

Onder leiding van scheidsrechter “lange” Ruud begonnen we redelijk aan de 1e helft. Al snel was duidelijk dat achter beide defensies veel ruimte lag en dat dit wel eens veel kansen kon gaan opleveren. Door een snelle lange uittrap van onze keeper kregen wij er daar al snel eentje van en die werd benut door onze spits, 1-0.

De tien minuten na de goal waren onze minsten. We verdedigden niet meer als team en maakten het veld te groot waardoor Broekland via een goede opbouw van achteruit 2 maal tot scoren kon komen. 1-2.

Even leek het dat we overlopen zouden worden, maar gelukkig scoorden we uit een corner - gewonnen door onze in het Reggestreek team gekozen dame - de 2-2 door onze spits. Dit was tevens de ruststand.

We waren nog niet het team van vorige week. Het was nog teveel los zand en in de rust werd ook aangeven om meer actief als team samen te spelen. Gelukkig bleek de geblesseerde linksback weer in staat te spelen en dat was voor ons niet verkeerd. Uit opnieuw een corner was hij het namelijk die de 3-2 scoorde. En niet veel later scoorde onze aanvoerder van deze dag koppend uit een corner de 4-2. Zo blijkt ook bij ons dat standaard situaties ontzettend belangrijk zijn.

Vanaf dat moment was het verzet van Broekland gebroken en speelden we een uitstekende 2e helft. Eerst scoorde onze spits zijn 3e van de dag na een prachtige solo van zijn neef op linksbuiten. En kort daarna scoorde onze jarige midhalf de 6-2.

Gelukkig bleven onze jongens lekker door voetballen en zo kon na een pass van de laatste man het 4e doelpunt van onze midvoor genoteerd worden, 7-2.

Dat Broekland daarna nog een keertje tegen scoorde was puur voor de statistieken.

De 7-3 overwinning was gezien de 1e helft behoorlijk onverwacht wat de hoogte van de score betreft, maar gezien de 2e helft absoluut verdient. Daarmee staan we na 2 wedstrijden al op 6 punten. Iets dat van te voren niet iedereen verwacht had. Dat is een compliment voor de groep, die het na de lastige bekerwedstrijden heel goed heeft opgepakt en met elkaar op een mooie wijze aan de competitie begonnen is.

Volgende week zijn we vrij en de week erna gaan we naar Markelo toe.