14 October 2019

Voor Sportclub 2 staat er vandaag een belangrijke wedstrijd op het programma. Medekoploper Excelsior 9 komt op bezoek. Een sterke tegenstander en natuurlijk de buurman en dan gaat het er om. En dus alle hands aan dek.

Na het eerste fluitsignaal en enkele schermutselingen ligt het spel enkele minuten stil voor een blessure bij Excelsior. Na de valse start kan de wedstrijd echt van start. En dat resulteert in een partij voetbal die aan beide kanten kansen oplevert. Echter, aan beide kanten is het schot of niet zuiver genoeg of is de doelman in staat het schot met een knappe redding onschadelijk te maken. Het is Excelsior dat de openingstreffer maakt. Na een ingooi op de helft van Sportclub is de verdediging niet in staat de bal uit het strafschop gebied te verwijderen. En na enkele pogingen is het Excelsior dat bij de tweede paal de bal kan intikken. 0 - 1.

Sportclub staat dus onder druk en in die fase gaat iemand van Sportclub over de schreef en mag met geel 10 minuten toekijken. De tactisch omzetting die nodig is, leidt er opmerkelijk genoeg toe dat Sportclub een overwicht krijgt op de wedstrijd. Als Van der Wurp dan weer mee mag doen, leidt dat tot een waar offensief op het doel van Excelsior. Na de zoveelste poging krijgt Sportclub een hoekschop op rechts. Dirk nam die hoekschop kort op Marnix die de bal op maat klaar legt, waarna Nurdin de bal op de pantoffel neemt en scoort. 1 - 1. Dit is tevens de ruststand.

Ten opzichte van de eerste helft werd er veel meer gescoord in de tweede helft. Na rust is het Marnix die, na een assist van Dirk, de voorsprong op het scorebord zet voor Sportclub Rijssen. Het is nu 2-1.

Niet lang daarna is het al weer gelijk, wanneer er door slecht verdedigen een tegendoelpunt kan worden gemaakt. 2-2.

Nadat er over en weer kansen zijn en er best goed wordt gevoetbald, is het Hasan die weet te scoren. Excelsior is het hier niet mee eens. Het zou een buitenspel doelpunt geweest zijn terwijl de bal naar achteren gespeeld werd. De vlagger is er helemaal klaar mee en gooit niet de handdoek in de ring maar de vlag op de grond. We gaan dus even verder met 1 vlagger. 3 - 2.

Kort hierna is het wederom Sportclub dat scoort. Marnix zet de 4 - 2 op het scorebord. Ditmaal op aangeven van Mert.

Sportclub denkt hiermee de winst in handen te hebben en gaat laks voetballen. Een gelegenheid die Excelsior zich niet laat ontnemen. Wat volgt is de aansluitingstreffer. Dit was, en is nog steeds, een zuiver buitenspel doelpunt. De good old Bruins stond aan de zijlijn en zag dat het minimaal een meter buitenspel was. Helaas blijkt dit achteraf een goedmakertje van de scheids vanwege het vermeende buitenspel doelpunt van Sportclub. 4 -3.

Door dit voorval lijkt Sportclub helemaal de kluts kwijt, waarna Excelsior ook de 4-4 nog kan maken. Dit is tevens ook de eindstand.

Ondanks dat Sportclub winst in handen had eindigt de wedstrijd dus in gelijkspel. Dat is achteraf gezien teleurstellend, maar het resultaat is wel dat Sportclub 2 na 3 speelronden op een verdienstelijke 5e plaats staat in de 5e klasse. Een klasse die eigenlijk gedacht was te hoog gegrepen te zijn en waarbij tot op heden alleen werd verloren van de huidige nummer 1 en dus gelijk gespeeld werd tegen de nummer 2 van de ranglijst.